Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Simona Halep is op tijd weer bij de les en plaatst zich voor de halve finale

Mathieu Hilgersom

Geupdate 06/07/2022 om 16:17 GMT+2

Simona Halep leek zich woensdag onbedreigd te plaatsen voor de halve finale van Wimbledon. De Roemeense had echter zo weinig te duchten van Amanda Anisimova dat ze haar concentratie verloor. Even leek de nummer 25 van de wereld zich weer terug te knokken in de wedstrijd, maar daar stak de winnares van drie jaar geleden net op tijd een stokje voor. Ze won alsnog in twee sets (6-2, 6-4).

Wimbledon | Simona Halep is op tijd weer bij de les en plaatst zich voor de halve finale

De partij op het center court was lange tijd eenzijdig. Halep liet net als in de achtste finale tegen Paula Badosa haar tegenstander alle hoeken van de baan zien. Na nog geen uur spelen kon ze al serveren voor de wedstrijd.

Dominant spel

In haar hoofd leek ze de partij al gewonnen te hebben, want vanaf dat moment was het voorbij met haar dominante spel. Anisimova brak terug en leek in de tweede set zelfs helemaal op gelijke hoogte te komen, toen ze bij de volgende service van Halep op 0-40 voorsprong kwam.
De als zestiende geplaatste Roemeense liet dat echter niet gebeuren. Ze pakte vijf punten op rij en plaatste zich zo alsnog voor de halve finale. Hierin wacht Jelena Rybakina die in de kwartfinale had afgerekend met Ajla Tomljanovic.

Waar kijk je?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie