Tijdens het voorbereidingstoernooi in Queen's liet Berrettini nog zien in topvorm te verkeren. De verliezend finalist van vorig jaar pakte de eindzege nadat hij eerder ook al het grastoernooi van Stuttgart had gewonnen.
Berrettini was hard op weg om zijn mislukte eerste deel van het seizoen goed te maken. De Italiaanse grasspecialist stond lang aan de kant met een handblessure.

Griepklachten

Wimbledon
Wimbledon | Simona Halep is op tijd weer bij de les en plaatst zich voor de halve finale
06/07/2022 OM 14:12
De afgelopen dagen had Berrettini al griepklachten en zat daarom in quarantaine. Nadat zijn eerste tests negatief waren, deed hij dinsdag nog eens een nieuwe test ter bescherming van de andere spelers op Wimbledon. Tot zijn eigen verdriet bleek hij toch corona te hebben.
"Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe teleurgesteld ik ben. De droom voor dit jaar is over, maar ik kom sterker terug."

Waar kijk je?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | Van Rijthoven is oppermachtig tegen Basilashvili en plaatst zich voor achtste finale
01/07/2022 OM 11:57
Wimbledon
Wimbledon | Pattinama-Kerkhove na drie sets strijdend ten onder tegen Swiatek
30/06/2022 OM 17:28