Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Matteo Berrettini heeft corona en meldt zich op het laatste moment af

Mathieu Hilgersom

Geupdate 28/06/2022 om 14:18 GMT+2

Matteo Berrettini heeft zich op het laatste moment afgemeld voor Wimbledon. De Italiaanse nummer elf van de wereld zou dinsdag in de eerste ronde in actie komen tegen Cristian Garín uit Chili, maar speelt niet na een positieve coronatest. Hiermee verliest het toernooi een belangrijke outsider voor de eindzege.

Matteo Berrettini komt dit jaar niet in actie op Wimbledon

Foto: Getty Images

Tijdens het voorbereidingstoernooi in Queen's liet Berrettini nog zien in topvorm te verkeren. De verliezend finalist van vorig jaar pakte de eindzege nadat hij eerder ook al het grastoernooi van Stuttgart had gewonnen.
Berrettini was hard op weg om zijn mislukte eerste deel van het seizoen goed te maken. De Italiaanse grasspecialist stond lang aan de kant met een handblessure.

Griepklachten

De afgelopen dagen had Berrettini al griepklachten en zat daarom in quarantaine. Nadat zijn eerste tests negatief waren, deed hij dinsdag nog eens een nieuwe test ter bescherming van de andere spelers op Wimbledon. Tot zijn eigen verdriet bleek hij toch corona te hebben.
"Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe teleurgesteld ik ben. De droom voor dit jaar is over, maar ik kom sterker terug."

Waar kijk je?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie