Dit heeft alles te maken met de problemen die Williams al jarenlang heeft met haar neusbijholten, ook wel sinussen genoemd. Williams heeft last van sinisitis. Dit is een aandoening waarbij de holtes achter de kaken en de neus opzwellen. Hierdoor kan het slijm niet goed vanuit de neus en de keel naar beneden lopen en raken de holtes verstopt.

Wimbledon | Serena Williams buigt na drie uur spannend tennis het hoofd in match-tiebreak

Om dit te voorkomen heeft Williams speciale pleisters op haar gezicht aangebracht. Deze zorgen ervoor dat de druk op de sinussen verlicht wordt. Williams sprak in 2007 al over de aandoening en hoeveel problemen ze hiermee heeft.
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40
"Tennissen of welke andere activiteit dan ook is niet makkelijk met sinusitis. Je voelt veel druk en de ophopingen van slijm doen pijn. Dat is niet makkelijk als je aan het trainen bent voo een grandslam", aldus de 23-voudig grandslamkampioene.

Waar kijk je?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van Wimbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42