In een verklaring die dinsdag werd vrijgegeven, zei Anna Palus dat de Australische tennisster haar naam had besmeurd door "een roekeloze en volledig ongegronde beschuldiging" te uiten.
“Dit veroorzaakte niet alleen aanzienlijke schade op de dag, wat resulteerde in mijn tijdelijke verwijdering uit de arena, maar de valse beschuldiging van de heer Kyrgios werd uitgezonden naar en gelezen door miljoenen mensen over de hele wereld, waardoor dit aanzienlijke schade en leed veroorzaakte bij mij en mijn familie."

Wimbledon | “Ze heeft 700 drankjes op!” - Kyrgios stoort zich in finale aan irritante fan

Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Gerechtelijke procedure

Palus, die zei dat ze samen met haar moeder de mannenfinale had bijgewoond, heeft haar advocaten opgedragen om een ​​gerechtelijke procedure tegen Kyrgios te starten en zei dat wat ze in de rechtbank zou winnen, geschonken zou worden aan een goed doel.
"Ik hoop dat de heer Kyrgios zal nadenken over de schade die hij mij en mijn familie heeft berokkend en een snelle oplossing voor deze kwestie zal bieden. Als hij echter niet bereid is dit te doen, zal ik me inzetten voor het verkrijgen van rechtvaardiging bij het Hooggerechtshof."
Kyrgios zou de Wimbledon-finale uiteindelijk in vier sets verliezen van Novak Djokovic, die daarmee zijn 21e Grand Slam-titel wist binnen te slepen.

Wimbledon | Djokovic zegeviert ten koste van Kyrgios voor de zevende keer op heilig gras

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42