Djokovic en Kygios spraken na de finale op het heilige gras, in vier sets door Djokovic gewonnen, lovende woorden over elkaar. Dat is opvallend, omdat Djokovic en Kyrgios jarenlang niets van elkaar moesten hebben. De Australiër maakte hem zelfs enkele keren in woord en gebaar belachelijk.
Dit veranderde allemaal toen Kyrgios zijn nek uitstak nadat Djokovic rondom de Australian Open in de problemen was geraakt vanwege zijn ongevaccineerde status en door Australië werd gedeporteerd. Kyrgios vond het niet kunnen hoe zijn land omging met Djokovic. Dit leverde hem respect op.

Wimbledon | Djokovic zegeviert ten koste van Kyrgios voor de zevende keer op heilig gras

Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Relatie

Djokovic en Kyrgios deden al aardig tegen elkaar in aanloop naar de eindstrijd in Londen en na afloop ging het helemaal los. “Je hebt laten zien waarom je tot de wereldtop behoort, zeker op gras. Je bent een geweldige tennisser, een geweldige atleet en hebt ongelooflijk veel talent”, aldus Djokovic over zijn tegenstander.
“Dit hoor je vast al vele jaren, maar nu komt alles samen en ik weet zeker dat je nog veel vaker een rol speelt tijdens de beslissende fase van Grand Slams… Ik had nooit gedacht dat ik zulke aardige dingen over jou zou zeggen, want zo goed konden we niet met elkaar opschieten”, vervolgde Djokovic.

AusOpen | Vorig jaar besloot Kyrgios voor een partij nog om Djokovic belachelijk te maken

Bromance

De Serviër kreeg vervolgens de lachers op zijn hand. “Laten we het officieel maken: vanaf nu is er sprake van een bromance! De winnaar moest trakteren op een etentje, daarom heb je vast verloren… Ik weet niet of het vanavond wordt, maar hopelijk is dit de start van een prachtige relatie.”
“Ook buiten de baan! Of we samen naar een nachtclub gaan? Dat weet ik niet. Toen je dat naar mij stuurde, zat mijn vrouw naast me… Laten we beginnen met eten en een drankje, daarna zien we wel!”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42