Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Djokovic kan momenteel niet proberen tijdens US Open 22ste Grand Slam te winnen

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 11/07/2022 om 15:55 GMT+2

Door zijn triomf op Wimbledon heeft Novak Djokovic de race om meest gewonnen Grand Slam-titels weer spannend gemaakt. Rafael Nadal leidt de eeuwige ranglijst met 22 majors, Djokovic heeft er 21. Gezien de huidige stand van zaken kan hij het vergeten tijdens de US Open een poging te wagen om weer naast Nadal te komen. Dit heeft alles te maken met de Amerikaanse coronaregels.

Het is voor Djokovic echt nog maar afwachten of hij de Verenigde Staten in mag

Foto: Getty Images

Er was een tijd dat Nadal, Djokovic en Roger Federer elkaar met 20-20-20 in evenwicht hielden, maar er is nu maar één koploper en dat is de gravelkoning. Grasmeester Djokovic verkleinde in Londen de marge ten opzichte van Nadal, maar het is zeer onzeker of hij in New York opnieuw zaken kan doen.
Tegen het einde van de zomer staat de US Open op het programma. Alleen krijgt een ongevaccineerd persoon op dit moment geen toestemming om voet aan land te zetten in de Verenigde Staten. Voor Djokovic dreigt hetzelfde lot als tijdens de Australian Open, toen hij door de Australische overheid uiteindelijk het land uit werd geknikkerd.
picture

Wimbledon | “Hij is een beetje een God” - Kyrgios na nederlaag in finale tegen Djokovic

Geen vaccinatie

De kans dat er opnieuw zo’n groot drama ontstaat, lijkt klein, maar de kans is aannemelijk dat de poort voor Djokovic weer gesloten blijft. “Ik wil heel graag deelnemen aan de US Open, maar ga me niet laten vaccineren”, aldus de Serviër kort na het voor de zevende keer plaatsnemen op de troon van Wimbledon.
“Alleen als de Amerikaanse regering besluit om geen coronapaspoort meer te verlangen of voor mij een uitzondering maakt, kom ik het land binnen. Ik denk niet dat hopen op een uitzondering realistisch is. Ik zou niet weten hoe het allemaal precies in elkaar steekt. Als de regels op tijd veranderen, kan ik meedoen. Anders wordt het een moeilijk verhaal.”
picture

Wimbledon | Djokovic zegeviert ten koste van Kyrgios voor de zevende keer op heilig gras

Vakantie

Djokovic is van plan om de komende week te rusten en afhankelijk van zijn deelname aan de US Open pakt hij het racket weer op om zich voor te bereiden. “Hopelijk komt er in de tussentijd goed nieuws, want ik wil niets liever dan na mijn vakantie tennissen in New York.”
Het is ook nog niet concreet of Djokovic in 2023 weer kan deelnemen aan de Australian Open. Weliswaar zijn de coronaregels inmiddels versoepeld, maar in theorie kan de tennisser nog jarenlang worden geweerd vanwege de begin dit jaar begane overtredingen. Hierover volgt nog duidelijkheid.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie