Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Sinner verslaat Alcaraz in meeslepend gevecht

Wian Slendebroek

Geupdate 03/07/2022 om 21:09 GMT+2

Jannik Sinner heeft ten koste van Carlos Alcaraz de kwartfinales van Wimbledon bereikt. De 20-jarige Italiaan versloeg de één jaar jongere Spanjaard in vier sets. 6-1 6-4 6-7(8) 6-3. Sinner, die nog nooit verder kwam dan de eerste ronde op Wimbledon, speelt dinsdag tegen de winnaar van de partij tussen Djokovic en Van Rijthoven.

Wimbledon | Sinner verslaat Alcaraz in meeslepend gevecht

Jannik Sinner begon tegen de Spaanse revelatie van het seizoen wervelend. De Italiaan had nog nooit gewonnen van zijn generatiegenoot Alcaraz, maar speelde in de eerste set met overtuiging. Met harde slagen wist hij het uitmuntende loopvermogen van de Spanjaard te omzeilen. Na de 1-1 won hij zeven games op rij.
Hoewel in Alcaraz in de tweede set beter begon te spelen, hij serveerde beter en kreeg zelf ook kansen, bleef Sinner de bovenliggende partij. Nadat hij de tweede set won was hij in de derde set dichtbij het winnen van de wedstrijd. In de ongelooflijk spannende tiebreak kreeg de NextGen-winnaar van 2019 twee wedstrijdpunten.

Beste in elkaar naar boven

Ook Alcaraz kreeg in totaal vier setpunten. In lange rally’s wisten de twee spelers die allebei niet uitblinken op gras het beste in elkaar naar boven te halen. Op het vierde setpoint sloeg Alcaraz toe.
Alcaraz leek net als in de eerste rondepartij tegen Jan-Lennard Struff steeds beter in de wedstrijd te komen op de belangrijke momenten tegen het einde van de wedstrijd. Alcaraz maakte het Sinner in de eerste games van de vierde set lastig om zijn service te behouden.

Slordige game

Een slordige game van Alcaraz leverde juist een break op voor de Italiaan, voor wie de weg naar de kwartfinale nu wijd open lag. Op 5-3 kreeg hij al drie wedstrijdpunten, maar Alcaraz wist deze weg te werken. Op het zesde matchpoint van de wedstrijd was het eindelijk wel raak voor Sinner. Hij speelt nu in zijn kwartfinale tegen de winnaar van de partij tussen van Rijthoven en Djokovic.

Waar kijk je?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie