Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK-kwalificatie | Weghorst niet blij – “Ik ben superblij en dat gaat niet veranderen met de vragen die jij stelt"

Dave Kornuyt

Geupdate 19/11/2023 om 14:54 GMT+1

Wout Weghorst maakte zaterdagavond de enige goal voor Nederland in het kwalificatieduel met Ierland (1-0), waardoor Nederland zich definitief plaatste voor het EK van deze zomer in Duitsland. Na Afloop werd de spits van Hoffenheim geïnterviewd door een verslaggever van de NOS, maar Weghorst was niet blij met de vraagstelling van de journalist.

Wout Weghorst of Holland is disappointed during the European Championship qualifying match in group B between Greece and the Netherlands at the Opap Arena on October 16, 2023 in Athens, Greece

Foto: Getty Images

Het interview begon overigens nog goed voor de spits van Oranje. De eerste vraag ging namelijk over het geweldige doelpunt dat hij maakte tegen de Ieren. Weghorst draaide knap weg op de middenlijn, dribbelde vervolgens het halve veld over en knalde de bal snoeihard in de korte hoek.
Het scoorde eerder in de EK-kwalificatie ook al tegen Ierland. “Het was de tweede keer op rij natuurlijk”, ze Weghorst daarover. “Ik ben heel blij. Blij dat we ons geplaatst hebben.” Want door het doelpunt van de boomlange aanvalsleider mag Nederland definitief meedoen aan het EK in Duitsland na dit seizoen.
picture

Weghorst.

Foto: Getty Images

GEEN GOEDE WEDSTRIJD

Maar als het interview daarna overgaat naar een kritische vraag over de wedstrijd, die niet goed was, raakt Weghorst zichtbaar geïrriteerd. “Ik zat er al op te wachten”, lachte de spits cynisch. “Jullie zijn nooit alleen maar feestelijk.”
Als de interviewer later nog een vraag stelt over de wedstrijd, lijkt Weghorst er helemaal klaar mee te zijn. “Maar dat is wat je belangrijk vindt op dit moment?”, snauwde de spits. Als de verslaggever zijn vragen daarna probeert uit te leggen, gaat Weghorst verder los.
Volgens de aanvaller moet het gaan over de plaatsing voor het EK, omdat dat het allerbelangrijkste is. “Dat hebben we fantastisch gedaan”, wist Weghorst. “Maar iedereen ziet dat het in de wedstrijd moeizaam gaat en dat het beter kan en ik vind het jammer dat je daar al met je tweede vraag naar toe gaat.”
“Maar goed, ik ben superblij en dat gaat niet veranderen met de vragen die jij stelt”, vervolgde Weghorst. “Het is nu aan ons om ons spel te verbeteren in aanloop naar het EK. Maar laten we eens met zijn alleen een keer positief zijn in Nederland en dan zorgen dat we met volle energie straks dat EK gaan spelen”, zei Weghorst om vervolgens weg te stormen.
picture

Wout Weghorst tegen Ierland.

Foto: SID

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie