Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK-kwalificatie | Koeman neemt Olij voor het eerst op in voorselectie, Frimpong keert terug

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 22/09/2023 om 14:02 GMT+2

Ronald Koeman heeft in zijn voorselectie voor de EK-kwalificatieduels volgende maand tegen Frankrijk en Griekenland voor het eerst een plekje ingeruimd voor Nick Olij. De doelman neemt de plaats in van de geblesseerde Justin Bijlow. Ten opzichte van de vorige interlandperiode keert Jeremie Frimpong terug.

Nick Olij maakt deel uit van de voorselectie van het Nederlands elftal

Foto: Eurosport

Net als voor de duels tegen Griekenland en Ierland kent de voorselectie 29 namen. Olij kwam nog niet eerder op deze lijst voor. De 28-jarige doelman, die afgelopen zomer nog werd gelinkt aan een overgang naar Ajax, krijgt daarmee de beloning voor zijn goede optredens onder de lat bij Sparta Rotterdam.
Frimpong heeft nog geen speelminuten achter zijn naam staan bij het Nederlands elftal. De vleugelverdediger van Bayer Leverkusen maakte wel deel uit van de WK-selectie, maar kwam in Qatar niet in actie. Koeman nog hem nog niet op in zijn (voor)selectie.

Berghuis

Ten opzichte van de vorige voorlopige lijst keert Ajacied Steven Berghuis weer terug. Koeman heeft daarentegen geen plaats voor Chelsea-speler Ian Maatsen. Bijlow en Memphis Depay zijn er vanwege blessures niet bij. Koeman maakt op vrijdag 6 oktober zijn definitieve selectie bekend.
Op vrijdag 13 oktober ontvangt Oranje Frankrijk in de Johan Cruijff ArenA. Drie dagen later komt de ploeg uit in Athene tegen Griekenland.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie