Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK-kwalificatie | Ronald Koeman haalt Jorrel Hato bij selectie Nederlands elftal

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 10/11/2023 om 12:37 GMT+1

Ronald Koeman heeft Jorrel Hato voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de beslissende EK-kwalificatieduels tegen Ierland en Gibraltar. De pas zeventienjarige verdediger van Ajax, die een stormachtige ontwikkeling doormaakt, debuteerde pas twee maanden geleden voor Jong Oranje.

Jorrel Hato in actie voor Jong Oranje tegen Georgië

Foto: Getty Images

Hato maakte geen deel uit van de voorselectie, maar kwam in beeld vanwege blessures van Matthijs de Ligt en Micky van de Ven. Cody Gakpo en Teun Koopmeiners stonden ook niet op de voorlopige lijst, maar zijn alsnog fit genoeg om in actie te komen. Dit geldt niet voor onder anderen Memphis Depay en Frenkie de Jong.

Rentree voor Schouten

Jerdy Schouten maakt zijn rentree in de selectie van het Nederlands elftal, die in totaal uit 23 namen bestaat. De middenvelder van PSV maakte vorig jaar zijn debuut onder Louis van Gaal, maar kreeg daarna geen nieuwe kans meer.
Ian Maatsen en Nick Olij maakten wel deel uit van de voorselectie, maar hoeven zich maandag niet te melden in Zeist. De laatste moet Bart Verbruggen, Mark Flekken en Justin Bijlow voor zich dulden als keepers.

Kwalificatie

Het Nederlands elftal speelt op 18 november in eigen huis tegen Ierland. Drie dagen later is Gibraltar de tegenstander. Eén overwinning is voldoende om kwalificatie voor het EK af te dwingen.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot judo volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie