Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK-kwalificatie | Ronald Koeman neemt Bijlow en Schouten op in voorlopige selectie

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 27/10/2023 om 15:14 GMT+2

Ronald Koeman heeft Justin Bijlow en Jerdy Schouten opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de duels tegen Ierland en Gibraltar. De Feyenoord-keeper is hersteld van een blessure, terwijl de middenvelder zich dankzij goed spel bij PSV heeft teruggeknokt in de plannen van de bondscoach.

Justin Bijlow keert terug in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal

Foto: Getty Images

Andries Noppert ontbreekt op de lijst van 26 namen. De keeper verkeert niet in beste vorm, leek zich voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland ook niet te hoeven melden, maar kwam toen alsnog bij de ploeg dankzij de afmelding van de zieke Mark Flekken.
Calvin Stengs maakte ook geen deel uit van de vorige voorlopige selectie. De middenvelder van Feyenoord mocht zich echter alsnog melden in Zeist vanwege de blessure van Noa Lang. Stengs maakt nu wel deel uit van de voorlopige selectie voor de wedstrijden tegen Ierland en Gibraltar.

Blessures

Vanwege blessures heeft Koeman Frenkie de Jong, Cody Gakpo, Memphis Depay, Noa Lang, Jurriën Timber, Sven Botman, Tyrell Malacia en Teun Koopmeiners niet opgenomen in de voorlopige selectie. De bondscoach houdt echter wel de ontwikkelingen in de gaten.
Zo hervatte De Jong onlangs de training bij zijn club FC Barcelona, terwijl Gakpo deze week terugkeerde bij Liverpool. Depay werkt hard aan zijn herstel bij Atletico Madrid. Wanneer zij fit genoeg zijn, heeft de bondscoach de keuze om hen alsnog op te nemen in de definitieve selectie. Op vrijdag 10 november maakt Koeman deze lijst bekend.

Kwalificatie voor het EK

Het Nederlands elftal speelt op zaterdag 18 november het EK-kwalificatieduel tegen Ierland in Amsterdam. Drie dagen later komt de ploeg in actie tegen laagvlieger Gibraltar in het Portugese Estádio Algarve in Faro-Loul. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur.
Dankzij de 0-1 zege eerder deze maand in Griekenland kan Oranje zich tijdens deze interlandcyclus plaatsen voor het EK in Duitsland. Een overwinning in een van de wedstrijden is voldoende.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot judo volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie