Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Voetbal | Southgate verklaart keuze voor Hasselbaink: ‘Diversiteit speelt een rol’

Yannick Wezenbeek

Geupdate 23/03/2023 om 10:28 GMT+1

Gareth Southgate heeft gereageerd op de aanstelling van Jimmy Floyd Hasselbaink. De bondscoach is blij dat door de komst van de Nederlander vooral de diversiteit in de technische staf behouden blijft. "Er zijn niet veel zwarte coaches beschikbaar."

Jimmy Floyd Hasselbaink, Gareth Southgate

Foto: AFP

Hasselbaink is de opvolger van Chris Powell. Na het vertrek van de assistent is vooral gekeken naar hoe ze de diversiteit in de technische staf konden behouden. “Na het vertrek van Chris wilden we de diversiteit behouden. De keuze is dan niet ruim want er zijn niet veel zwarte trainers met de juiste papieren”, vertelde de Engelse bondscoach.
Southgate, die in het verleden samenspeelde met de Nederlandse spits bij Middlesbrough, benoemt ook dat hij liever een volledig Engelse staf had, om zo jonge Engelse coaches te ontwikkelen. Maar is tevreden over de benoeming van Hasselbaink.

Typische Nederlander

“Jimmy brengt veel energie. Daarnaast heeft hij veel interesse in het tactische deel van het spel. Het is een typische Nederlander, een soort student. Hij gaat veel toevoegen aan onze technische staf.”
De Engelsman benadrukt dat hij zich geen zorgen maakt om de ontwikkeling van zwarte coaches binnen Engeland. “Dat hoor je mij niet zeggen. Er zijn geweldige jonge coaches, maar sommigen zitten ook bij een club.”
“Ik hou van wat Jimmy toevoegt maar de diversiteit is ook zeker een belangrijke factor binnen de trainingsstaf”, besloot Southgate zijn persmoment.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie