Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Eredivisie | Ajax versterkt middenveld met Bosniër Tahirovic, Turks toptalent Güler volgende target

Menno Waebeke

Geupdate 20/06/2023 om 08:21 GMT+2

De transfermarkt in Nederland is net een ruime week open, maar de nieuwe technisch directeur van Ajax, Sven Mislintat, probeert al vroeg zijn stempel te drukken op de selectie van volgend seizoen. De Duitser hengelde de Bosnische middenvelder Benjamin Tahirovic al binnen, maar richt nu zijn pijlen op het Turkse toptalent van Fenerbahçe, Arda Güler. Ajax is echter niet de enige gegadigde.

Arda Güler werd dit seizoen tweede met Fenerbahçe.

Foto: Getty Images

Ajax neemt Benjamin Tahirovic voor ruim 8,5 miljoen over van AS Roma, waar hij dit seizoen zeker geen basisplaats had. Toch maakte de twintigjarige middenvelder geen slechte indruk in de Italiaanse hoofdstad. Tahirovic kwam dit seizoen elf keer in actie in de Serie A en maakte in maart bovendien zijn debuut in het nationale elftal van Bosnië en Herzegovina.
De Bosnische Zweed kwam in 2021 voor zo'n 200.000 euro over van het kleine Vasalunds IF dat uitkomt op het derde niveau in Zweden. AS Roma-trainer José Mourinho liet zich onlangs nog lovend uit over de controlende middenvelder. ""Soms is hij een Zweed, soms een Bosniër. Wanneer hij een Zweed is, is hij kalm en relaxed. Wanneer hij een Bosniër is, is hij een strijder en heeft hij ongelooflijke potentie."
Waarom doen de Italianen een speler met 'ongelofelijke potentie' dan voor een relatief laag bedrag van de hand? Dat heeft er alles mee te maken dat Roma genoodzaakt is om flink wat geld vrij te maken. Concreet houdt dat volgens La Gazzetta dello Sport in dat de club voor eind juli omstreeks dertig miljoen euro moet besparen.

Turks toptalent

Tahirovic is na Branco van den Boomen - die transfervrij overkwam van Toulouse - de tweede versterking voor het Amsterdamse middenveld, maar daar hoeft het niet bij te blijven. Ajax heeft namelijk ook serieus zijn pijlen gericht op het Turskse toptalent Arda Güler.
De achttienjarige aanvallende middenvelder maakte dit seizoen grote indruk bij zijn club Fenerbahçe. In twintig wedstrijden maakte hij vier goals en gaf hij drie assists. Ajax is echter niet de enige club die geïnteresseerd is in zijn diensten. Ook Liverpool, Barcelona en meerdere clubs uit de Premier League zouden de afgelopen weken een hengeltje hebben uitgegooid in Istanboel.

Wonderschone interlandgoal

Güler was maandagavond nog invaller bij Turkije tijdens het EK kwalificatie-duel met Wales. Het Ajax-target liet zich wederom zien aan de vele scouts die hem op de radar hebben, want Güler gooide de wedstrijd voor zijn land in het slot met een wonderschone afstandstreffer.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot zeilen volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie