Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK vrouwen | Sarina Wiegman en Engeland voorkomen stunt Nigeria vanaf de strafschopstip

Kevin van Nunen

Geupdate 07/08/2023 om 12:32 GMT+2

Sarina Wiegman en Engeland hebben op het WK vrouwenvoetbal 2023 nipt een nieuwe stunt voorkomen. Het toernooi trilt nog na van de eliminatie van de Verenigde Staten en het scheelde niet veel of Engeland moest eraan geloven bij de laatste zestien. Nigeria bleek een lastige kluif (0-0) en dan pakte Lauren James ook nog eens een rode kaart, waarna Engeland alsnog toesloeg via penalty’s.

Lauren James tritt Michelle Alozie auf den Hintern und sieht Rot

Foto: Getty Images

Engeland is na de uitschakeling van Duitsland en zeker USA de ploeg die als favoriet alle ogen op zich weet gericht, maar van groots en fris spel is het hele toernooi al nauwelijks sprake. Het loopt stroef en daar kwam in Brisbane geen verandering in.
Nigeria raakte zelf diverse keren het houtwerk en kwam achterin nauwelijks in de problemen. Zeker niet omdat de VAR ingreep toen Engeland een penalty dreigde te krijgen. Er was echter te weinig aanleiding om de bal op te stip te leggen, tot even terechte als grote opluchting van de Nigerianen.

James kortsluiting à la Beckham

Hoe lastig Engeland het dit toernooi heeft, bleek misschien wel uit een actie van Lauren James in de 87ste minuut. Ze ging – wellicht uit frustratie – bovenop tegenstandster Michelle Alozie staan en kwam nog weg met een gele kaart, maar de VAR liet het er niet bij waarna James alsnog van het veld werd gestuurd.
Het moment deed een beetje denken aan de kortsluiting bij David Beckham op het WK 1998, toen hij Diego Simeone schopte en met rood werd weggestuurd. Die rode kaart kwam Engeland duur te staan. Het verloor toen na strafschoppen van Argeninië. Penalty’s moesten ook tijdens deze achtste finale de beslissing brengen.

Kelly scoort beslissende

De eerste drie penalty’s gingen stuk voor stuk over of naast, waardoor de keepsters ballen niet eens hoefden te stoppen. Chloe Kelly nam vervolgens met een streep de beslissende voor haar rekening en liet Wiegman na 120 minuten alsnog juichen, waarmee voor nu alles op z’n pootjes terecht komt.
Er wacht Engeland nu een kwartfinale tegen de winnaar van Colombia - Jamaica.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie