Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Opstelling - Oranje tegen Verenigde Staten met De Roon, Klaassen en Depay

Kevin van Nunen

Geupdate 03/12/2022 om 16:24 GMT+1

Het Nederlands elftal gaat in de achtste finales van het WK voetbal van start met dezelfde opstelling als waarin met 2-0 werd gewonnen van Qatar. Dit blijkt uit de opstelling van Louis van Gaal, die ruim een uur voor aanvang van het duel met de Verenigde Staten is vrijgegeven. Er zijn basisplekken gereserveerd voor Marten de Roon, Davy Klaassen en Memphis Depay.

Achterin is er voor Van Gaal nog nul aanleiding om te wisselen

Foto: Getty Images

De aftrap van Oranje versus de VS is om 16:00 uur en het blijkt dat de bondscoach vooral veel vertrouwen heeft in zijn verdedigers, want hij ziet geen enkele reden om te wisselen. Andries Noppert ziet voor zich precies hetzelfde kwartet verdedigers als enkele eerdere wedstrijden.
Op het middenveld is langzaamaan wel het een en ander veranderd, getuige de keuze voor De Roon en Klaassen die niet vanaf het begin in de basis stonden. Voorin wordt Memphis Depay weer gekoppeld aan Cody Gakpo, die dit WK al drie doelpunten maakte.
Dit betekent automatisch dat Steven Bergwijn een plekje in de pikorde is gezakt. Na enkele mindere optredens begint de aanvaller van Ajax vanaf de bank. Hetzelfde geldt opnieuw voor Steven Berghuis, die dit WK nog wel als basisspeler startte.

Pulisic van de partij

Bij de VS is Christian Pulisic ondanks gekneusde bekken toch fit genoeg om te starten. Het ging mis voor Pulisic terwijl hij er alles voor over had om te scoren tegen Iran bij wat later het winnende doelpunt bleek in de vorm van de 0-1. Ook Tim Weah is van de partij, terwijl Jesus Ferreira in de spits staat.
Uiteraard kan rechtsachterin ook Sergiño Dest rekenen op een uitverkiezing van bondscoach Gregg Berhalter. De strijd tussen het Nederlands elftal en de VS om een plek in de kwartfinale van het WK voetbal begint om 16:00 uur.

WAAR VOLG JE HET WK-NIEUWS?

Al het nieuws rondom het Nederlands elftal en het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie