Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Liga | Liplezer ingehuurd om uitspraken Bellingham richting Greenwood te onderzoeken

Maurits ten Kate

Geupdate 05/02/2024 om 14:37 GMT+1

La Liga, de organisatie achter de hoogste klasse in het Spaanse betaalde voetbal, heeft een liplezer ingehuurd om de uitspraken van Jude Bellingham te onderzoeken. De sterspeler van Real Madrid kwam vorige week in het nieuws nadat hij landgenoot Masos Greenwood een 'verkrachter' zou hebben genoemd tijdens de ontmoeting tussen Real en Getafe, de club van Greenwood.

Jude Bellingham intentando cortar una jugada a Mason Greenwood en el Getafe-Real Madrid.

Foto: Getty Images

Tijdens de ontmoeting tussen de twee Madrileense clubs tackelde Bellingham Greenwood, waarna de middenvelder van de Koninklijke Greenwood 'rapist' (verkrachter) zou hebben genoemd. Verschillende Engelse media hebben zelf al liplezers ingehuurd en die zijn er vrij zeker van dat Bellingham dit heeft gezegd.
LaLiga heeft niet de macht om spelers te bestraffen, dus als deskundigen 'onbetwistbaar' bevestigen dat Bellingham Greenwood afgelopen donderdag een 'verkrachter' heeft genoemd, zullen ze de zaak doorgeven aan de disciplinaire commissie van de Spaanse voetbalbond (RFEF).
Greenwood werd in januari 2022 onder meer beschuldigd van poging tot verkrachting en mishandeling van zijn vriendin, maar de aanklacht werd in februari 2023 nietig verklaard nadat die vriendin, waarmee Greenwood inmiddels weer samen is, haar verklaring introk.

Gevolgen

Nadat de clip op sociale media steeds meer tractie kreeg werd besloot Getafe actie te ondernemen en scheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea te vragen de vermeende belediging in zijn wedstrijdverslag vast te leggen.
De Madrileense club heeft geen formele aanklacht ingediend aan het adres van Bellingham. Wel heeft Getafe de La Liga-commissaris die aanwezig was bij de wedstrijd gevraagd om de vermeende belediging in het wedstrijdverslag vast te leggen.
Mocht bewezen worden dat Bellingham inderdaad de woorden zou hebben gebruikt waarvan hij beschuldigd wordt, dan wacht hem een serieuze schorsing die volgens bronnen kan oplopen tot tien wedstrijden.
picture

Jude Bellingham of Real Madrid celebrates after scoring his team's second goal during the UEFA Champions League match between Real Madrid and SSC Napoli at Estadio Santiago Bernabeu on November 29, 2023 in Madrid, Spain.

Foto: Getty Images

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie