Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ligue 1 | PSG-fans verzamelen zich bij stadion en huis Neymar om vertrek van Messi en Braziliaanse ster te eisen

Dave Kornuyt

Geupdate 04/05/2023 om 11:57 GMT+2

De onrust bij PSG neemt alleen maar toe. Woensdagavond kwamen supporters samen bij het stadion van de club en eisten het vertrek van Messi en later ook Neymar. Ook bij het huis van de Braziliaanse voetballer brachten supporters felle spreekkoren ten gehore.

PSG-Fans protestierten vor dem Klubgebäude

Foto: Getty Images

De chaos in Parijs verspreidt zich inmiddels als een lopend vuurtje. De laatste weken na de Champions League-uitschakeling van PSG werd Messi steevast uitgefloten door zijn eigen supporters, maar afgelopen maandag kwam de druppel die de emmer deed overlopen.
De Argentijnse wereldkampioen kwam toen niet opdagen voor een training, omdat hij een reisje maakte naar Saudi-Arabië en daar aan verplichtingen voldeed. Geruchten dat hij daar een contract aangeboden kreeg en zal vertrekken bij PSG waren alleen maar olie op het vuur.

Protesten

Woensdagavond leek de maat vol voor een groot deel van de supporters. In een grote groep verzamelden ze zich bij het stadion en eisten het vertrek van Messi, Neymar, Verratti en het management.
Volgens sportkrant L’Equipe schorste de club Messi eerder deze week al vanwege zijn afwezigheid op de training, maar nam toch de tijd om in een statement openlijk achter de spelers te gaan staan. “Paris Saint-Germain veroordeelt in de sterkst mogelijke bewoordingen de ontoelaatbare en beledigende acties van een kleine groep individuen. Hoe groot de meningsverschillen ook zijn, niets kan dergelijke daden rechtvaardigen. De club steunt zijn spelers, medewerkers en iedereen die door dit schandelijke gedrag is getroffen volledig.”
Niet veel later dook ook een groep supporters op bij het huis van Neymar om daar met kwetsende spreekkoren het vertrek van de Braziliaan te eisen.
WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?
Al het laatste sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie