Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Everton krijgt grote puntenstraf en moet opnieuw vrezen voor degradatie

Friso Moison

Geupdate 17/11/2023 om 18:08 GMT+1

De Premier League-commissie heeft Everton een fikse straf opgelegd vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels. De club uit Liverpool krijgt tien punten in mindering, wat betekent dat The Toffees nu negentiende staan. Everton heeft aangekondigd in beroep te gaan.

Everton, logo e bandiere

Foto: Getty Images

De straf van de Premier League is gebaseerd op de verliezen die Everton leed in de voorgaande seizoenen. Tussen 2018 en 2022 zou de negenvoudig kampioen een verlies van in totaal zo’n 140 miljoen euro hebben opgestapeld, terwijl de Financial Fair Play-regels aangeven dat over drie boekjaren een club maximaal rond de 120 miljoen euro aan verlies mag draaien.
De ploeg van manager van Sean Dyche, die de afgelopen tijd weer beetje aan het stijgen was op de ranglijst, staat door de straf nu plots in de degradatiezone, op hetzelfde aantal punten als hekkensluiter Burnley. Vorig seizoen ontsnapte het team ternauwernood aan degradatie naar The Championship.
Eerder werd in de Engelse media al gesproken over twaalf punten in mindering voor Everton, maar dat lot blijft de ploeg bespaard. Desondanks vindt de club ook deze straf buiten proportioneel. In een naar buiten gebracht statement staat dat de club ‘geschokt en teleurgesteld’ is en dat het met ‘grote interesse’ de beslissingen volgt in andere zaken van clubs die de regels overtreden.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot judo en van wielrennen tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie