Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Liverpool benoemt Virgil van Dijk tot nieuwe aanvoerder

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 01/08/2023 om 10:26 GMT+2

Virgil van Dijk is de nieuwe aanvoerder van Liverpool. Dit maakten The Reds bekend zo’n anderhalve week voor de start van seizoen 2023/2024 in de Premier League. Van Dijk draagt al sinds de winter van 2018 het befaamde rode shirt en groeide sindsdien op Anfield uit tot één van de steunpilaren.

New Liverpool captain Virgil van Dijk

Foto: Getty Images

Van Dijk is de opvolger van Jordan Henderson, die na jarenlange trouwe dienst een transfer maakt naar Al-Ettifaq. Zo’n vijf jaar na Van Dijks komst en na het spelen van meer dan 200 wedstrijden heeft de verdediger daarmee alles bereikt wat je kunt bereiken in Liverpool.
Op de erelijst van Van Dijk als speler van ‘The Reds’ prijkt zelfs een landstitel en dat kunnen sinds de befaamde jaren zeventig en tachtig niet veel spelers van Liverpool meer zeggen. Van Dijk en Liverpool waren verreweg de beste tijdens seizoen 2019/2020 van de Premier League.

Alle prijzen gewonnen

Ook de FA Cup, Champions League, Europese Supercup, WK Clubs, League Cup en Community Shield werden gewonnen. Bijna alle te winnen prijzen heeft de 32-jarige verdediger dus in zijn handen gehad. De taak van captain is voor Van Dijk niet nieuw; hij is al een tijdje aanvoerder bij het Nederlands elftal.
“Het is onbeschrijflijk om aanvoerder te zijn van Liverpool”, reageert Van Dijk op zijn uitverkiezing. “Ik ga er alles aan doen om iedereen bij de club gelukkig te maken. Dit is een geweldige dag voor mij, mijn vrouw, mijn kinderen en de rest van mijn familie. Ik ben een ontzettend trotse aanvoerder.”

Klopp

Van Dijk speelde eerder voor FC Groningen, Celtic en Southampton. Overigens eindigde Liverpool het teleurstellende seizoen 2022/23 als vijfde, waardoor het kwalificatie voor de Champions League misliep. Trainer Jurgen Klopp en zijn selectie moeten dus op jacht naar revanche, al is het nog niet zo dat Liverpool de ene na de andere aankoop doet om de teleurstelling uit te wissen.
Liverpool opent seizoen 2023/2024 overigens met de pikante uitwedstrijd tegen Chelsea en heeft met vervolgens Bournemouth, Newcastle United en Aston Villa als tegenstanders bepaald geen gemakkelijke competitiestart.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie