Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Serie A | Napoli wint topper van AS Roma en zet reuzenstap richting eerste Scudetto sinds 1990

Menno Waebeke

Geupdate 30/01/2023 om 11:19 GMT+1

Napoli heeft een nieuwe stap gezet richting de titel in de Serie A. De ploeg van trainer Luciano Spaletti won de topper van AS Roma door goals van Victor Osimhen en Giovanni Simeone. De voorsprong van Napoli op nummer twee Internazionale bedraagt op de helft van het seizoen al dertien punten.

Napoli is hard op weg naar de eerste titel in 33 jaar.

Foto: Getty Images

Napoli is bezig aan een geweldig seizoen in de Serie A. De Italianen lieten in twintig wedstrijden slechts zeven punten liggen en won de toppers van onder andere Juventus, Atalanta en AC Milan. Bovendien ging Napoli als groepswinnaar door in de Champions League. Ook de topper van afgelopen zondag tegen AS Roma werd met drie punten afgesloten.
In het Stadion Diego Armando Maradona kwam Napoli al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via een fantastische treffer van Victor Osimhen. De Nigeriaanse aanvaller controleerde een voorzet op zijn knie en volleerde vervolgens hard achter Roma-doelman Rui Patricio. Het was alweer het veertiende doelpunt voor de topscorer van de Serie A.

Late Argentijnse treffer

Laat in de tweede helft leek Napoli de overwinning uit handen te geven toen Stephan El Sharaawy bij de tweede paal kon intikken na een scherpe voorzet van Leonardo Spinazzola. Beide ploegen leken af te stevenen op een puntendeling, maar daar was aanvaller Giovanni Simeone niet mee eens.
De Argentijn van Napoli draaide knap weg in de zestien van Roma en haalde vervolgens met links uit. Simeone zag zijn poging prachtig in de rechterkruising vallen en het stadion in Napels exploderen. Napoli behoudt met de winst een voorsprong van dertien punten op naaste belager Internazionale.

Derde titel ooit

Napoli moet voor zijn laatste titel in de Serie A terug naar 1990, toen onder leiding van Diego Maradona de Scudetto werd gegrepen. De laatste jaren kwam Napoli met vier tweede plaatsen (2013, 2016, 2018 en 2019) een aantal keren dichtbij de titel, maar dit jaar lijkt het eindelijk echt te lukken voor de fans van Gli Azzurri.

Stand Serie A

1. Napoli 20-53 (+33)
2. Internazionale 20-40 (+14)
3. Lazio Roma 20-38 (+20)
4. Atalanta 20-38 (+16)
5. AC Milan 20-38 (+8)

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie