Serie A | Voor het eerst in historie AC Milan geen Italiaan aan de aftrap - club verspeelt weer punten

Bente Meijer

Geupdate 15/03/2023 om 13:23 GMT+1

Stefano Piolo stelde maandag een elftal van AC Milan op zonder ook maar één Italiaan. Dit gebeurde nog niet eerder in de historie van de club. De ploeg kwam tegen Salernitana ook nog eens niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Dit zorgt voor averij in de strijd om een startbewijs voor de Champions League.

De vreugde was groot bij AC Milan, maar de clash met Spurs is pas halverwege

AC Milan speelde met een elftal zonder Italiaanse spelers. Dit is uniek. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijke stand. Als de ploeg er alsnog in slaagt om een Champions League-ticket te bemachtigen, moeten ze minstens een Italiaanse speler gaan halen.
AC Milan staat nu vierde op de Serie A-ranglijst. De ploeg heeft een achterstand van twintig punten op Napoli, de huidige nummer een. Ze moeten bij de eerste vier eindigen om Champions League te spelen.
Om in de Serie A en de Champions League te spelen moet een ploeg vier spelers hebben van de eigen jeugdopleiding, net als vier spelers van een andere jeugdopleiding binnen het land. Er bestaat een kans dat er deze zomer een extra Italiaanse spelers naar AC Milan komt.
Op dit moment heeft AC Milan zes spelers die aan deze eisen voldoen, namelijk Matteo Gabbia, Davide Calabria, Daniel Maldini, Tommaso Pobega, Alessandro Plizzari en Sandro Tonali.
Alessandro Florenzi komt hoogstwaarschijnlijk van Roma, hij maakt zeven. AC Milan mist dus nog een speler. De ploeg kijkt nog naar meerdere opties, zoals Domenico Berardi (Sassuolo), Andrea Belotti (A.S. Roma) of Nicolo Zaniolo (Galatasaray).

AC Milan tegen Salernitana

In de eerste helft had Olivier Giroud een mooie doelpoging. Zijn omhaal ging maar net over. Ruim twintig minuten later lukte het de Fransman echter wel om de openingsgoal te maken. In de blessuretijd van de eerste helft kopte Giroud de bal binnen.
De tweede helft was niet veel energieker dan de eerste helft. De spelers van AC Milan misten de Italiaanse verdediging waarschijnlijk, want achterin lag het helemaal open. Boulaye Dia scoorde de 1-1. Door een duw van Ismaël Bennacer in het strafschopgebied leek Salernitana een kans te krijgen om op voorsprong te komen, maar de VAR vond het geen penalty waard.