Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Championship | Kompany kan van Burnley snelste promovendus ooit maken

Menno Waebeke

Geupdate 07/04/2023 om 14:51 GMT+2

Vincent Kompany is met een uitzonderlijk seizoen bezig met Burnley in de Championship. De Belgische trainer gaat ruim aan de leiding in de Engelse tweede divisie en heeft met nog acht wedstrijden op het programma een voorsprong van 11 punten op nummer twee Sheffield United. Burnley kan dit weekend wel eens de snelste promovendus ooit worden.

Vincent Kompany als trainer van Burnley.

Foto: Eurosport

Kompany begon zijn trainersloopbaan als speler/trainer bij zijn oude jeugdliefde RSC Anderlecht. Na een wisselvallend eerste seizoen, stopte hij in 2020 met voetballen om verder te gaan als hoofdtrainer bij zijn club. Ook dat seizoen kon Kompany echter niet overtuigen en eind mei 2022 werd een punt gezet achter de samenwerking.
Een maand later had de voormalige verdediger echter alweer een nieuwe baan. Burnley was gedegradeerd uit de Premier League en zocht een trainer om ze zo snel mogelijk terug op het hoogste niveau te brengen. Met aanvallend voetbal, dat soms wordt vergeleken met de spelopvatting van zijn oud-coach Pep Guardiola, maakt Kompany veel indruk in de Championship.

Beide benen op de grond

Zoveel indruk dat een kampioenschap de jonge oefenmeester vrijwel niet meer kan ontgaan. Sterker nog, Kompany kan met zijn Burnley de snelste promovendus ooit worden. Mocht Luton Town dit weekend punten verspelen op bezoek bij Millwall, kan Burnley met een overwinning op Middlesbrough het record van Leicester City afpakken.
Leicester was in het seizoen 2013/2014 na 39 speelronden al zeker van promotie, net als Reading acht seizoenen eerder. Zelf is Kompany daar echter niet mee bezig. "Eerlijk, ik weet niet waar we mathematisch staan. Als ik even een inspanning zou leveren, zou ik er wel achter kunnen komen, maar je zit in een bubbel wanneer je een coach bent. Men heeft mij, echt waar, de cijfers moeten influisteren", vertelt hij op de persconferentie.
De 89-voudig Belgisch international probeert zijn ploeg met beide benen op de grond te houden. "We zijn er nog niet. Ik prijs me gelukkig dat ik het eenvoudig vind om niet meegezogen te worden in het rumoer van buitenaf. Ik vind ook dat je bescheiden moet blijven, ik wil niemand horen zeggen dat we al klaar zijn tot het zover is."

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot atletiek en van F1 tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie