Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Derby della Madonnina in halve finale van de Champions League - Preview

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 09/05/2023 om 07:46 GMT+2

In de competitie moeten AC Milan en Internazionale het doen met een plek in de schaduw van Napoli. In de Champions League houden twee aartsrivalen de Italiaanse eer hoog met een heuse Derby della Madonnina.

Denzel Dumfries en Theo Hernandez

Foto: Getty Images

Dit seizoen stond de derby al drie keer eerder op het programma. In september won AC Milan met 3-2 met een hoofdrol voor Rafael Leao, in februari won Internazionale met 1-0 door een doelpunt van Lautaro Martinez en in supercup was Inter zelfs met 0-3 te sterk.
Voor het blauwe gedeelte van Milaan was het nog crisis ten tijden van de kwartfinale tegen Benfica. Met een 3-3 gelijkspel ging Internazionale door en keerde het tij. Sindsdien heeft de ploeg van Simone Inzaghi alle wedstrijden gewonnen, waaronder de halve finale vna de beker tegen Juventus.
Daarnaast beschikt Inter over een vrijwel fitte selectie. Alleen zijn Skriniar en Gosens kunnen niet meedoen en D’ambrosio is nog een twijfelgeval. Daarnaast komt de recent opleving van Romelu Lukaku Inter ook zeer goed uit. De Belg maakte afgelopen weekend tegen Roma de beslissende 2-0.
Rafael Leao
Bij AC Milan sloeg afgelopen zaterdag juist het noodlot toe. Rafael Leao, de grote ster van dit seizoen, verliet al na elf minuten geblesseerd het veld en kan waarschijnlijk niet meedoen in de wedstrijd tegen de aartsrivaal. Het Belgische supertalent Alexis Saelemaekers is naar alle waarschijnlijkheid zijn vervanger.
Waar Inter de laatste weken in vorm is, grossiert AC juist in gelijke spelen de laatste tijd. Sinds 1 april speelde de rood-zwarten vijf keer gelijk en vier keer daarvan werd het 1-1. De hoop die de rode Milanees zal doen leven is dat er in diezelfde periode twee keer werd gewonnen van kampioen Napoli.
Daarnaast won AC Milan de laatste wedstrijd tegen Lazio Roma met 2-0, dus zonder Rafael Leao. Met name de goal van Theo Hernandez was een beaty. De Fransman rende in zijn eentje het hele veld over een opende de score.
Vermoedelijke opstelling AC Milan: Maignan; Calabria, Tomori, Kjaer, Hernandez; Tonali, Krunic; Diaz, Bennacer, Saelemaekers; Giroud
Vermoedelijke opstelling Inter: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Dimarco; Martinez, Lukaku

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het nieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie