Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Manchester City maakt zich op voor revanche tegen Real Madrid - Preview

Yannick Wezenbeek

Geupdate 09/05/2023 om 07:25 GMT+2

Vorig jaar troffen Real Madrid en Manchester City elkaar ook al in de halve finale. Toen draaide de Madrilenen in de verlenging een nederlaag om in een zege. Dit jaar aast Manchester City op revanche.

Erling Haaland (Manchester City) en Karim Benzema (Real Madrid)

Foto: Marko Popovic

Misschien was de wedstrijd tussen Real Madrid en Manchester City wel beter geweest als finale. De titelhouder tegen de gedoodverfde favoriet. Nu de wedstrijd al in de halve finale op het programma staat is het in ieder geval dubbel genieten.
Vorig seizoen was Real Madrid aan de hand van Karim Benzema de baas over the Citizens, maar er is natuurlijk een groot verschil ten opzichte van vorig seizoen. Een enorme olifant in de kamer zelfs, namelijk Erling Haaland.

Druk

Gaat de Noor dan het verschil zijn voor Manchester City om dan eindelijk de Champions League te winnen? Het begint er steeds meer op te lijken, de viking schoot er twaalf in op het miljoenenbal. In de kwartfinale gaf Haaland nog voetballes aan Bayern-verdediger Upamecano, die in december nog 120 minuten in de WK finale speelde.
De druk op Manchester City is daarnaast wel enorm hoog. De Spaanse manager staat al sinds 2016 aan het roer en won de Champions League nog niet. Zijn periode in Manchester zal pas echt geslaagd zijn als hij de cup met de grote oren veroverd.
Modric
Real Madrid won de Champions League dus vorig jaar, nadat het de tegenstander van dinsdagavond uitschakelde. Dit jaar begon de club wat minder en verloor daardoor naar alle waarschijnlijkheid de titel in Spanje, toch lukte het de Madrilenen weer om door te dringen tot de halve finale van de Champions League.
Een dag voor de wedstijd kreeg Real Madrid nog goed nieuws. Luka Modric kan meespelen bij de Koninklijke, na een paar weken afwezig te zijn geweest. Ook Gouden Bal-winnaar en held van vorig jaar Karim Benzema is weer van de partij.
Toch is de man in vorm bij Real Madrid er niet één die je meteen verwacht: Rodrygo. De kleine Braziliaan besliste de kwartfinale tegen Chelsea al en was afgelopen weekend tweemaal trefzeker in de gewonnen bekerfinale tegen Osasuna. Om 21.00 uur begint het spektakel in Madrid.
Vermoedelijke opstelling Real Madrid: Courtois; Carvajal, Rudiger, Alaba, Camavinga; Valverde, Kroos, Modric; Rodrygo, Benzema, Vinicius Junior.
Vermoedelijke opstelling Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Dias, Akanji; Rodri, Gundogan, De Bruyne; Silva, Haaland, Grealish.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het nieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie