Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Manchester City-spelers durven eindelijk te spreken over een mogelijke treble

Sander Grasman

Geupdate 09/06/2023 om 14:39 GMT+2

Hoewel Manchester City in eigen land al jaren de scepter zwaait, is de club er nog niet in geslaagd de Champions League aan de steeds verder uitpuilende prijzenkast toe te voegen. Zaterdag hoopt de ploeg van Pep Guardiola daar eindelijk verandering in te brengen en daarmee de derde grote prijs van dit seizoen te pakken. BT Sports sprak op de persdag voor de finale met enkele spelers.

Manchester City wint de FA Cup ten koste van stadgenoot Manchester United

Foto: Getty Images

Nadat vorige week in de FA Cup stadgenoot Manchester United met 2-1 werd verslagen, staat er nog slechts een duel tussen Manchester City en een historische treble. Als de ploeg zaterdagavond Internazionale weet te verslaan is de cup met de grote oren eindelijk voor de Citizens en daarmee de kroon op een geweldig seizoen voor de ploeg van Pep Guardiola.
De Spanjaard won met FC Barcelona twee keer het belangrijkste Europese clubtoernooi, maar nadat het bij Bayern München en City telkens op het laatst misging, moet zaterdag voor de succesvolste en invloedrijkste trainers van zijn generatie een bevrijding worden.

TOPCLUB

Zoals we ook bij Feyenoord in hun jacht op de Nederlandse titel zagen, wilden de spelers en staf van Manchester City hun kansen niet jinxen door al te hoog van de toren te blazen, maar op de persdag kwam het hoge woord er toch uit: de treble is in zicht.
"Het gaat vooral om het winnen van dit toernooi, maar als we winnen betekent dat inderdaad de treble", blijft Kevin de Bruyne voorzichtig. "In de acht jaar dat ik hier ben kwamen we steeds bij de laatste acht, maar we hebben hem nog nooit gewonnen, dus dan blijven de vragen daarover steeds maar terugkomen. Daar willen we nu verandering in brengen."
"We moeten bewijzen dat we hem kunnen winnen", sluit Rodri zich bij de Belg aan. "Als we winnen horen we als club bij de allergrootste. Dat is ook hoe we deze wedstrijd als spelers benaderen."

JOHN STONES

John Stones is dit jaar een belangrijke schakel gebleken in de ploeg van Guardiola. De Engelse international leek uitgespeeld bij de club, maar vindt zich plots terug in een nieuwe rol. De gewezen verdediger speelt de laatste maanden als een controlerende middenvelder en blonk in beide halve finales tegen Real Madrid uit op die positie.
"Het is ongelooflijk hoe het is gelopen. Natuurlijk gaat alles makkelijker als je wint, maar dit had ik niet durven dromen", geeft Stones toe. Hij is vooral zijn trainer dankbaar voor de transformatie die hij heeft doorgemaakt. "Hij doorziet het spelletje als geen ander en heeft een geweldig oog voor de kwaliteiten van de spelers en wat ze wel en niet kunnen."
"Zijn trainingsvormen en de manier waarop hij uitlegt wat je moet doen, maken echt het verschil. Hij weet wat hij van je kan verwachten en weet al dat je het aan kan, voordat je dat zelf inziet", geeft de speler een inkijkje in de aanpak van zijn trainer.

SYNDROOM

"Nieuwe spelers moeten wel wennen aan zijn werkwijze", zegt De Bruyne. "Bij andere topclubs wordt er soms minder intens toegeleefd naar een makkelijkere wedstrijd, maar wij mogen nooit verliezen. Dan is het bijna meteen crisis."
Voor een wedstrijd als die van zaterdagavond in het Atatürk Olympisch Stadion van Istanbul zal geen van de spelers zich hoeven opladen en dit moet de kers op de taart worden van zeven geweldige Guardiola-jaren in Manchester. Weten ze eindelijk met dit Champions League-syndroom af te rekenen?

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Direct na de finale lees je op Eurosport.nl een uitgebreid verslag van de Champions League-finale tussen Manchester City en Inter Milan. Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie