Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Loting kwartfinale levert ongekende kraker op - Real Madrid versus Manchester City

Kevin van Nunen

Geupdate 15/03/2024 om 14:18 GMT+1

De Champions League van seizoen 2023/2024 is toe aan de kwartfinale. Dit is het moment waarop de écht grote clubs elkaar treffen en dat blijkt ook wel, want de loting leverde met Real Madrid vs Manchester City een ongekende kraker ook. Real en City wonnen de laatste twee edities van het grootste Europese clubtoernooi. Ook de overige affiches mogen er zijn.

Manchester City won in 2023 alles wat er te winnen viel - nu wachten nieuwe uitdagingen

Foto: Getty Images

Real won de cup met de grote oren in 2022 en vorig jaar was het dan ein-de-lijk de beurt aan City, dat al jaren werd getipt ook officieel de beste club van Europa te worden. Dit onderstreepten Pep Guardiola en de zijnen door Internazionale in de eindstrijd met 1-0 te verslaan, dankzij de winnende treffer van Rodi.
Waar City van de nul af is, staat de teller voor Real al op veertien. En nu treffen beide clubs elkaar in de kwartfinale van de editie van 2023/2024. Een kwartfinale om je vingers bij af te likken. De van oudsher succesvolste club van Europa tegen opnieuw de meest serieuze uitdager die er op dit moment bestaat.
Opnieuw, want vorig jaar was City in Mancester onderweg naar de finale met 4-0 te sterk voor Real. Het nieuwe tweeluik start opnieuw in het verbouwde Bernabéu en de return is dus in het Etihad Stadium.

Arsenal - Bayern en PSG-Barca ook bijzondere affiches

De andere affiches springen eigenlijk ook stuk voor stuk in het oog. Arsenal tegen Bayern München klinkt als muziek in de oren, Atletico Madrid vindt Borussia Dortmund op zijn pad en Paris Saint-Germain komt tegenover FC Barcelona te staan.
Goed om te weten is dat de winnaar van Real-City in de halve finale speelt tegen de Arsenal of Bayern. De andere halve eindstrijd gaat tussen de winnaars van Atletico-BVB en PSG-Barcelona. Pas in een eventuele finale kunnen Real en Barcelona tegen elkaar spelen in een nieuwe aflevering van El Clásico, maar of het zover komt, is natuurlijk nog maar de vraag.
De kwartfinale worden 9 en 10 april gespeeld, met de returns in de daaropvolgende week. De climax, oftewel de finale, van deze Champions League vindt uiteindelijk plaats op Wembley.

Loting kwartfinale Champions League 2023/2024

Real Madrid - Manchester City
Arsenal - Bayern München
Atletico Madrid - Borussia Dortmund
Paris Saint-Germain - FC Barcelona

Loting kwartfinale Europa League 2023/2024

AC Milan - AS Roma
Liverpool - Atalanta
Bayer Leverkusen - West Ham United
Benfica - Olympique Marseille

Loting kwartfinale Conference League 2023/2024

Club Brugge - PAOK Saloniki
Olympiakos Piraeus - Fenerbahçe
Aston Villa - Lille OSC
Viktoria Plzen - Fiorentina

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons nieuwe kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie