Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | "Pep en Man City spelen het mooiste voetbal" - Haaland lovend over Guardiola

Sander Grasman

Gepubliceerd 09/06/2023 om 17:23 GMT+2

Erling Haaland maakte afgelopen zomer de overstap van Dortmund naar Man City en de Noor liet vanaf dag een zien waarom de club hem haalde. In alle competities was hij goed voor 58 doelpunten en daarmee had hij een groot aandeel in het succes van The Citizens, die zaterdagavond hun Treble hopen te completeren. Hij sprak met Rio Ferdinand van BT Sport over zijn transfer, Guardiola en de CL-finale.

Erling Haaland laat in de halve finale van de Champions League Real Madrid-Kepper Thibaut Courtois kansloss.

Foto: Getty Images

"Het was niet makkelijk", antwoordt Erling Haaland op Rio Ferdinands vraag hoe hij de overstap naar de Premier League doorstaan heeft. "Het voetbal in Engeland is veel fysieker dan de Bundesliga, maar dat geeft me juist energie."
De sterkste verdediger waar hij in Engeland tegenover stond was Oranje-captain Virgil van Dijk. "We hadden het lastig op Anfield. Hij is snel, slim en in de lucht is hij ook geweldig", spreekt hij vol lof over de Liverpool-verdediger, maar ook over zijn teamgenoten is hij complimenteus: "Het helpt dat ik op training elke dag tegenover Ruben Dias en Manuel Akanji sta. Daar leer ik heel veel van."

DOELPUNTENMACHINE

Haaland is duidelijk in zijn keuze voor Manchester City. "Het voetbal van Pep en Man City is onvoorstelbaar. Iedereen weet dat het het mooiste is van de wereld. Ik wilde daar deel van uit maken en ik dacht dat ik er goed in zou passen."
De spits zag vorig jaar dat gevaarlijke voorzetten in het zestienmetergebied van City vaak aan alles en iedereen voorbijgingen. De ploeg miste een pure afmaker en Haalands voeten jeukten om daarvan te kunnen profiteren: "Ik wilde de kans krijgen om die ballen binnen te glijden."
En dat is precies wat hij deed. Haaland scoorde al zijn doelpunten van binnen de zestien. De Noor weet wat zijn rol in het team is. "Ik ben niet degene die de kansen moet creëren, ik moet ze afmaken."
"Kijk naar de spelers die we hebben: Grealish, De Bruyne, Bernardo. Zij moeten de bal hebben, niet ik", is Haaland eerlijk. "Ik moet in het strafschopgebied staan en ze binnen tikken."
Vooral in de periode dat de ploeg in achtervolging moest op Arsenal kreeg de spits kritiek dat hij te weinig aan de bal kwam en dat zijn komst negatieve gevolgen had voor het spel van het team als geheel. "Ik heb daar niet zoveel mee. Ik hoef de bal niet te hebben", kijkt hij daar nu op terug. "Dat was de discussie in oktober, maar sindsdien ben ik meer gaan scoren en gaat het daar nauwelijks meer over."

CL-FINALE

Dankzij een geweldige reeks sinds het WK in Qatar haalde City alsnog het kampioenschap binnen en vorig weekend werd daar ook met een zege op stadgenoot United de FA Cup aan toegevoegd. Nu rest alleen nog de CL-finale tegen Internazionale om het seizoen compleet te maken.
"Dit is waarvoor je gehaald bent", zegt Ferdinand over de wedstrijd van zaterdag en die ene trofee die Pep Guardiola nog niet wist te winnen met City. "Dat brengt inderdaad veel druk met zich mee, maar die druk is er al sinds mijn transfer naar City", is Haaland realistisch. "Nu moet ik hem alleen omzetten in iets positiefs en genieten van de wedstrijd."
De Noor denkt niet dat ze hun strijdplan tegen de Italianen hoeven te wijzigen. "Wij zullen de bal hebben en moeten proberen kansen te creëren, net als altijd. Ik hoop dat ik er eentje kan binnen tikken. Dat zou mooi zijn!"
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie