Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | "Wanneer hij het record breekt, wordt het leven wel heel saai" - Guardiola over wissel Haaland

Mathieu Hilgersom

Geupdate 15/03/2023 om 09:50 GMT+1

Met vijf treffers in een uur was Erling Haaland dinsdag de absolute uitblinker tijdens het Champions League-duel van Manchester City tegen RB Leipzig dat in maar liefst 7-0 eindigde. De Noor kreeg van Pep Guardiola opmerkelijk genoeg niet de kans om nog meer goals te maken. Volgens de coach was dit om zijn spits scherp te houden.

Pep Guardiola haalde Erling Haaland na zijn vijf goals naar de kant

Foto: Getty Images

De Citizens stuurden RB Leipzig, na de 1-1 in Duitsland, van het kastje naar de muur. Toch had het scheidsrechter Slavko Vincic en zijn VAR nodig om via een strafschop op voorsprong te komen in de return van de achtste finale. Benjamin Henrichs kreeg de bal heel ongelukkig op de hand, waarna Haaland vanaf de stip de 1-0 mocht aantekenen.

Beer los

Hierna was de beer los en liep Manchester City razendsnel uit. Bij rust stond het 3-0, waarna de teller na een uur al op zes stond. Vijf keer was Haaland trefzeker, die de ene na de andere bal in het net frommelde. Tussendoor scoorde aanvoerder İlkay Gündoğan.
Met zijn goals evenaarde de Noorse superspits Lionel Messi en Luiz Adriano. Zij scoorden ooit voor FC Barcelona en Shaktar Donetsk net zo vaak in een Champions League-duel. Haaland kreeg de kans niet om alleen recordhouder te worden. Guardiola haalde hem vijf minuten na zijn laatste goal naar de kant.

Toekomstige doelen

"Als hij dat record op 22-jarige leeftijd al alleen in handen krijgt, wordt het leven wel heel saai. Zo houd ik hem scherp voor toekomstige doelen", vertelde Guardiola tijdens de afsluitende persconferentie om daar aan toe te voegen dat de spits ook simpelweg niet meer nodig was in het laatste half uur. "De wedstrijd was natuurlijk al over."
Met zijn treffers zette Haaland zijn totale Champions League-productie op dertig. Hij is de eerste die dit bereikt op 22-jarige leeftijd. Bovendien had hij slechts 25 wedstrijden nodig voor zijn goals. Hij verbrak daarmee het record van Ruud van Nistelrooij die na 34 duels een zelfde doelpuntentotaal had.
De mooiste treffer van de avond maakte Haaland niet. In blessuretijd schoot Kevin De Bruyne op magnifieke wijze de 7-0 tegen de touwen en de Duitsers in rouw.

Ook Inter naar kwartfinale

Net als Manchester City bereikte ook Internazionale dinsdag de kwartfinale. De Italianen hadden daar beduidend meer moeite mee dan de Engelsen. Na de 1-0 winst op FC Porto in eigen huis overleefde de ploeg van Simons Inzaghi de return in Portugal. Het werd 0-0.
Het venijn zat in de staart van dit duel. Internazionale hield 90 minuten lang betrekkelijk gemakkelijk stand. Toen FC Porto alles of niets ging spelen, werd het nog penibel in de blessuretijd. De Portugezen raakten de paal en lat en Denzel Dumfries haalde een inzet vlak voor de lijn weg. Door het gelijkspel mag Internazionale zich voor het eerst sinds 2011 weer kwartfinalist in de Champions League noemen.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van schaatsen tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie