ECL | AZ door late nederlaag in Birmingham op randje van uitschakeling in Europa

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 09/11/2023 om 23:06 GMT+1

Een Europees vervolg hangt voor AZ aan een zijden draadje door een 2-1 nederlaag tegen Aston Villa in de Conference League. De Alkmaarders kwamen nog wel op voorsprong, maar gaven die in de slotfase volledig uit handen en zakken net als Ajax naar de laatste plek in de poule.

Ibrahim Sadiq of AZ Alkmaar during the UEFA Conference League Group E match between Aston Villa FC and AZ Alkmaar at Villa Park

Nog geen vijf minuten stonden er op het scorebord toen een rampavond voor AZ leek begonnen. De Franse verdediger Lenglet stond volledig vrij in het strafschopgebied en kon simpel de 1-0 binnen koppen.
Maar het doelpunt ging niet door vanwege buitenspel en AZ herpakte zich. Het laatste halfuur van de eerste helft was de ploeg van Pascal Jansen de bovenliggende partij. Vlak voor rust scoorde Pavlidis zelfs, maar ook aan de kant van AZ stond de grensjager met zijn vlag in de lucht: buitenspel.

Vangelis Pavlidis.

DRAMATISCH SLOT

Vlak na rust sloeg Pavlidis alsnog toe. De Griek liep slim weg en maakte een geweldige pass van Bazoer knap af: 0-1. De hoop was volledig terug bij AZ, maar lang duurde dat niet. Diego Carlos kopte een corner raak, die overigens geen corner was: 1-1.
In de slotfase maakte Ollie Watkins het drama voor AZ compleet. De spits scoorde met een kopbal de winnende goal voor de Engelsen. Een hard gelag voor AZ dat nu laatste in de poule staat en met zes punten achterstand op de tweede plaats een wonder nodig heeft om te overwinteren.