Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EL | Chaos bij Ajax-tegenstander Marseille: voorzitter en trainer weg na doodsbedreigingen harde kern

Tobias Kappelle

Geupdate 19/09/2023 om 19:11 GMT+2

Pablo Longoria, de Spaanse president van Olympique Marseille, is van plan zijn functie neer te leggen nadat hij door de ultras van de club met de dood is bedreigd, zo heeft Eurosport vernomen. Zijn vertrek zou hand in hand gaan met het opstappen van de coach Marcelino García Toral. De Asturiër heeft nog geen ontslag genomen, maar heeft zijn aanblijven gekoppeld aan Longoria.

Longoria en Marcelino

Foto: Imago

Vanmorgen meldde de Franse krant L'Equipe al dat Marcelino zijn vertrek aan de spelersgroep had meegedeeld, maar een officieel bericht kwam nog niet naar buiten. Extra opvallend is dat Marcelino pas sinds deze zomer aan het roer stond bij Marseille.
Volgens bronnen bij onze collega's van Eurosport Frankrijk wordt het vertrek veroorzaakt door de situatie met voorzitter Longoria. De club begon slecht aan het seizoen en werd uitgeschakeld in de kwalificatie voor de Champions League. Daarna werden slechts twee van de eerste zes competitiewedstrijden gewonnen in de Ligue 1.
Afgelopen maandag kookte de frustraties bij de harde kern van de Franse club over. Ze zochten het bestuur van de club op een eisten het aftreden van de voorzitter. Hierbij zou Longoria zelfs met de dood bedreigd zijn door de supporters.

Radicale harde kern

De ultra's van Marseille staan erom bekend dat ze met hun radicale en fanatieke aanpak veel druk kunnen uitoefenen op de club en de rest van de voetbalwereld.
De afgelopen jaren vonden er meerdere incidenten plaats met fanatieke aanhangers van Marseille. Zo werden in 2021 vier fans veroordeeld tot een gevangenisstraf vanwege het op een gewelddadige manier binnendringen van het trainingscomplex van Marseille.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie