Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Europa League | Ajax kan groepsfase ruiken na afscheidshattrick van Mohammed Kudus

Kevin van Nunen

Geupdate 25/08/2023 om 00:32 GMT+2

Het blijft voor Ajax naar alle waarschijnlijk slechts bij degradatie naar de Europa League. De ploeg van Maurice Steijn won in de play-offs met 1-4 van Ludogorets en het moet wel heel raar lopen wil dat nog fout lopen in de return. Ajax mocht Mohammed Kudus dankbaar zijn voor een hattrick in de mogelijk laatste wedstrijd van de Ghanees.

Kudus staat al een poosje in de belangstelling van West Ham United

Foto: Getty Images

Ludogorets beschikt over voldoende Europese ervaring, zelfs in de Champions League, en daarom was er vooraf toch wat angst bij het in een renovatie verkerende Ajax. Die angst bleek al snel ongegrond. Binnen twintig minuten was de klus geklaard en was er al twee keer gescoord.
Tot twee keer toe kwam de treffer op naam van Kudus, die zich in zijn mogelijk laatste wedstrijd nog eens toonde. De balgoochelaar staat op het punt om te verkassen naar West Ham United, dat bereid is veel geld te betalen. Naar verluidt alles bij elkaar opgeteld zo’n 45 miljoen euro.

Ook Brobbey scoort

Ajax wilde nog niet verkopen, maar het moment dat het door de knieën gaat, komt steeds dichterbij, zo proef je aan alles. Niet in de laatste plaats door uitspraken van Steijn en Kudus zelf, die in de tweede helft zijn hattrick compleet maakte. Ook Brian Brobbey trof doel.
Daar stond tegenover dat Olivier Verdon nog iets terugdeed via een strafschop, waarmee de eindstand werd bepaald op 1-4. Ajax scoorde op die manier een belangrijke Europese overwinning voor het Nederlandse voetbal en lijkt zich kunnen op te maken voor de Europea League, waarmee de afgang van Conference League de club na een rampseizoen blijft bespaard.

Return met of zonder Kudus?

De return tegen de Bulgaren is volgende week donderdag in de Johan Cruijff Arena. Grote vraag op dit moment is of Kudus dan nog van de partij is. Of wellicht zelfs zijn opvolger al. Het wordt nog een zeer interessant slot van de transferwindow voor Sven Mislintat, die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen op dat vlak.
Afhankelijk van het resultaat van PSV tegen Rangers FC wordt Ajax wel of niet de enige Nederlandse deelnemer aan de Europa League.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het nieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie