Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Nations League | Aké krijgt groots onthaal bij Oranje na winst Champions League

Dave Kornuyt

Geupdate 13/06/2023 om 14:38 GMT+2

Nathan Aké won afgelopen zaterdag de Champions League met zijn club Manchester City. Maandagavond nog werd de selectie gehuldigd en stond Aké feestend op een bus en een podium in de Engelse stad. Toch sloot de verdediger dinsdagochtend fris en fruitig aan bij de selectie van het Nederlands elftal en kreeg een groots onthaal.

Lautaro Martinez of Inter Milan and Nathan Ake of Manchester City during the UEFA Champions League 2022/23 final match between FC Internazionale and Manchester City FC at Atatuerk Olympic Stadium on June 10, 2023 in Istanbul, Turkey

Foto: Getty Images

In de met 1-0 gewonnen Champions League-finale tegen Internazionale speelde Aké de volle negentig minuten mee. Eerder dit seizoen won de Nederlander ook al de Premier League en de FA Cup met de Citizens, waarmee ‘The Treble’ een feit was.
Maandagavond werd dat dan ook groots gevierd in Manchester met een tour de stad in een open bus. Later werd de selectie ook gehuldigd op een podium in de stad. Hoogst waarschijnlijk werd het laat in het blauwe gedeelte van Manchester, maar toch meldde Aké zich dinsdagochtend onder luid applaus van zijn teamgenoten bij Oranje.

NATIONS LEAGUE

Met het Nederlands elftal speelt Aké de komende week de halve finale in de Nations League tegen Kroatië in eigen land. De winnaar van die wedstrijd neemt het in De Kuip op tegen de winnaar van Spanje - Italië.
Waar Aké zich aansloot bij de selectie, verliet Matthijs de Ligt Zeist maandagmiddag. De verdediger raakte geblesseerd en wordt vervangen door Daley Blind.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie