Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Voetbal | Nieuw-Zeeland wil tweede helft tegen Qatar niet spelen na racisme-incident

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 19/06/2023 om 21:53 GMT+2

Een rel tijdens de oefenwedstrijd tussen Nieuw-Zeeland en Qatar. De Qatarese speler Yusuf Abdurisag zou racistische opmerkingen hebben gemaakt richting Michael Boxall. Het leidde tot een opstootje waarna de wedstrijd in de tweede helft niet meer werd hervat. Dat was het gevolg van een protest van de Nieuw-Zeelandse spelers.

Michael Boxall in actie tegen Zweden (archiefbeeld)

Foto: Getty Images

Op beelden is te zien dat na een overtreding de gemoederen hoog oplopen. Boxall is in gesprek met Abdurisag en draait zich op een gegeven moment om naar de scheidsrechter. Zijn teamgenoten vallen de Qatarese aanvaller aan.
Het incident gebeurde vlak voor rust en in die rust zijn de spelers van Nieuw-Zeeland naar de Oostenrijkse scheidsrechter gegaan. Die wilde niet ingrijpen waarna de spelers zelf een beslissing hebben genomen door niet meer terug op het veld te keren.

Mbappé

De spelersvakbond van Nieuw-Zeeland steunt de actie van de spelers. “We prijzen hun reactie in deze lastige situatie. We hebben contact met ze en doen er alles aan om ze op alle mogelijke manieren te helpen. Er is geen ruimte voor racisme in deze sport.”
Een paar dagen eerder had Kylian Mbappé de voetbalwereld nog opgeroepen van het veld af te stappen bij racistische incidenten. Hij vond dat de spelers hun macht moesten gebruiken om dingen te veranderen. Een paar dagen later volgt Nieuw-Zeeland dat voorbeeld.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van Formule 1 tot veldrijden en van voetbal tot darts volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie