Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dauphiné | Bjerg blijft Vingegaard nipt voor en slaat dubbelslag in Belmont-de-la-Loire

Menno Waebeke

Geupdate 07/06/2023 om 16:49 GMT+2

Mikkel Bjerg heeft de vierde etappe in het Critérium du Dauphiné op zijn naam geschreven. De Deen van UAE Team Emirates was de allersnelste in een lastige tijdrit. Rémi Cavagna zette vroeg de eerste richttijd neer, maar de Fransman werd met afstand door Bjerg van de hotseat geveegd. Jonas Vingegaard en Fred Wright kwamen nog in de buurt, maar de etappezege en gele leiderstrui gaan naar UAE.

Dauphiné | Bjerg blijft Vingegaard nipt voor en slaat dubbelslag in Belmont-de-la-Loire

De tijdrit van Cours naar Belmont-de-la-Loire was allesbehalve vlak. In de rit van 31,1 kilometer begonnen de renners namelijk met een vervelende heuvel en ook de slotkilometers liepen venijnig omhoog. Nelson Oliveira was de eerste grote naam met een scherpe tijd, maar de Portugees werd met een halve minuut geklopt door Rémi Cavagna.
De Fransman van Soudal Quick-Step mocht een lange tijd hopen op een etappezege, maar zag aan het einde van de tijdrit dat Mikkel Bjerg sneller onderweg was. Het verschil was in het begin nog klein, maar in de laatste oplopende kilometers breidde de Noor zijn voorsprong flink uit. Bjerg had uiteindelijk 27 seconden over aan de finish.

Snelste tussentijd Vingegaard

Bij het eerste tussenpunt klokte Jonas Vingegaard vervolgens de beste tijd en dus leek de strijd om de etappezege een gevecht te worden tussen twee landgenoten. In het vervolg van zijn race tegen de klok verloor de kopman van Jumbo-Visma echter wat tijd. Uiteindelijk kwam de regerend Tourwinnaar op twaalf seconden binnen van Bjerg.
De huidige geletruidrager Christophe Laporte had vooraf al niet verwacht zijn leiderspositie te verdedigen. De Franse alleskunner - die deze ronde al twee etappes won - moest aan de meet bijna twee minuten toegeven. Dat betekent dat Bjerg morgen in de gele trui van start gaat.

Waar kijk je?

Het Critérium du Dauphiné is elke dag live te zien bij discovery+. Stream de koers reclamevrij en mis geen seconde van de belangrijke momenten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie