Vandaag de verkiezing: ‘Eendaagse koers van het jaar’
Stemmen kan onderaan de pagina!
Ronde van Vlaanderen
Op 18 oktober boekte Mathieu van der Poel waarschijnlijk zijn mooiste zege op de weg tot nu toe. Mathieu van der Poel leek met Wout van Aert en Julian Alaphilippe te gaan moeten strijden om de zege in Oudenaarde, maar de laatstgenoemde reed met nog 35 kilometer tot de streep tegen een langzaam rijdende motor aan. De twee favorieten om de dagzege, van der Poel en van Aert, bleven dus over en maakten het bloedstollend spannend. Uiteindelijk was Mathieu van der Poel net een fractie sneller dan van Aert.

Ronde van Vlaanderen | Mathieu van der Poel wint na ultiem duel met Wout van Aert

Ronde van Turkije
Ronde van Turkije | Ook vierde etappe prooi voor Mark Cavendish
2 UUR GELEDEN
Strade Bianche
Op 19 juli 2019 ging Wout van Aert hard onderuit in de dertiende etappe van de Tour de France in Pau. Be Belg reed ruim een jaar later pas weer zijn tweede wedstrijd op de weg en liet in Strade Bianche gelijk zien hoe sterk hij was. De Vlaming viel in de laatste sector van de dag aan en reed weg van onder anderen Schachmann en Formolo. In de straten van Siena kwam de zege van van Aert niet meer in gevaar en na een hele stoffige race kwam hij alleen over de streep.

Strade Bianche | Wout van Aert zegeviert in straten van Siena

Omloop het Nieuwsblad
Jasper Stuyven sprak van de mooiste zege uit zijn carrière nadat hij eind februari Omloop het Nieuwsblad op zijn naam schreef. Na een 'rampzalig' 2019 begon Stuyven 2020 dus met een prachtige overwinning. Stuyven hoefde in de laatste kilometer alleen nog af te rekenen met Yves Lampaert en deed dat op slimme wijze.

Omloop Het Nieuwsblad | Jasper Stuyven de sterkste

WAT VOND JIJ DE MOOISTE EENDAAGSE KOERS VAN HET JAAR?
Stem hier op de andere categorieën:
Ronde van Turkije
Ronde van Turkije | Ook vierde etappe prooi voor Mark Cavendish
3 UUR GELEDEN
Ronde van Turkije
Ronde van Turkije | Mark Cavendish pakt tweede zege
GISTEREN OM 12:45