Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro Donne | Vos en Kool kunnen Balsamo niet weerhouden van tweede etappezege

Wian Slendebroek

Geupdate 05/07/2022 om 14:50 GMT+2

Elisa Balsamo heeft haar tweede overwinning van de Giro Donne te pakken. De Italiaanse wereldkampioene was in de straten van Reggio Emilia net te sterk voor Charlotte Kool en Marianne Vos die tweede en derde werden. Voor Kool was het de tweede tweede plaats deze Giro. Ook in de de derde etappe eindigde ze net achter de winnares.

Giro Donne | Vos en Kool kunnen Balsamo niet weerhouden van tweede etappezege

De rensters kwamen in de vijfde etappe nauwelijks moeilijkheden tegen. Een plateautje op dertig kilometer van de finish zorgde niet voor moeilijkheden in het peloton. Het peloton leek wat meer moeite te hebben met de kopgroep die lang wegbleef. Matilde Vitillo, Giorgia Bariani, Iris Monticolo, Hannah Barnes en Anastasia Carbonari bleven lang voor het peloton rijden.
Op tien kilometer had Bariani, die weg was gereden van haar medevluchters, nog een minuut voorsprong. Op zes kilometer van de streep was die voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. De etappe zou opnieuw beslist gaan worden in een massasprint.

Valpartij

Op één kilometer van de finish vond er nog een nare valpartij plaats. Precies onder de vaan van de laatste kilometer lagen de rensters op het asfalt. In de sprint reden dezelfde drie vrouwen vooraan die de andere dagen ook voorin eindigden. Kool werd al tweede en derde, Vos eerste en tweede en Balsamo eerste en derde. Vandaag was wereldkampioene Balsamo de snelste. Al kwam de jonge Charlotte Kool heel dichtbij haar mooiste zege uit haar carrière.
De roze trui van Annemiek van Vleuten kwam niet in gevaar. Ze leidt het algemeen klassement nog steeds met 25 seconden voorsprong op de Spaanse Mavi Garcia.

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie