29-05-19 - 12:25
AFGELOPEN
Commezzadura - Antholz
0km
?km
Giro d'Italia • Etappe17
avant-match

LIVE
Commezzadura - Antholz
Giro d'Italia - 29 mei 2019

Giro d'Italia - Volg deze wielerwedstrijd live op Eurosport. De actie begint om 29 mei 2019 op 12:25. Met ons liveverslag mis je niks!
Alles over Wielrennen: schema's en resultaten

    
30
Highlights 
 
 Verwijderen
 

Dat was de etappe van vandaag. Een rustige etappe die ontploft aan het einde. En zo is het toch nog een slagveld aan het einde! Blijf ons volgen via onze social media en op de website. Morgen zijn we er weer met het liveblog!

FINISH

Landa komt binnen op 4"26". Carapaz op 11 seconden van Landa, Mollema, Roglic en Nibali komen op 19 seconden van Landa. Toch een mooie explosieve finale en nog kleine verschillen in het klassement!

 

Pozzovivo trekt door, Mollema, Roglic en Nibali in het wil. Sanchez trekt door samen met Carapaz. Zij hebben Carty ingehaald.

17:08

Sanchez gaat!! Carapaz volgt, Mollema probeert erachteraan te springen maar kan het gat (nog) niet dichtrijden.

FINISH

Chavez wordt tweede en de rest van de kopgroep druppelt nu binnen. Ondertussen kijken we verder naar de ontwikkelingen van Landa.

 

Ondertussen demarreert Landa bij Carty weg. De groep daarachter laat Roglic het werk opknappen, gezien hij het meest in de problemen komt met zijn klassement. wederom een goede zet van Movistar! En ook gunstig voor Nibali en zeker niet voor Roglic. Gelukkig kan Mollema gewoon volgen.

FINISH

PETERS WINT! het is zijn eerste etappezege van zijn carriere en wat voor een! Hij gaat in zijn eentje ervandoor en niemand kan volgen. Hij loopt nog meer uit in plaats van de achtervolgers die dichterbij zouden moeten komen. Een knappe prestatie van de jonge Fransman!

17:05

Lopez doet hetzelfde als gisteren, die haakt ineens toch weer aan bij Mollema, Roglic, Carapaz en Nibali. Landa en Carty hebben toch een aardig gat geslagen.

17:04 

Zo was het een rustige dag en ontploft het in de laatste kilometers! Peters moet nog een kilometer en dan wint hij de etappe, maar op dit moment kijken we natuurlijk veel meer naar de klassementsrenners!

17:03 

Astana trekt aan maar Lopez laat het vervolgens zelf gaan. Dus demarreert Landa dan maar! Carty trekt door, Roglic Nibali en Carapaz kijken naar elkaar. Mollema zit in het wiel van Roglic.

17:02

Astana geeft gas in het peloton! dit zal zijn voor het klassement van Sanchez. Het peloton wordt ook uit elkaar getrokken. Roglic en Nibali kunnen volgen.

17:00

Het is ieder voor zich op dit moment! Peters ruim op een eerste plek, Chavez heeft een kleine voorsprong op Neilands. Conti, Brambilla, Formolo en Masnada zitten daar weer vlak achter. Het peloton trapt door maar het lijkt erop dat het meer gaat om de voorsprong op Formolo niet meer te laten worden.

3 KM

Chavez trekt door, Neilands heeft het zwaar, Conti moet lossen. Peters wint nog steeds tijd op zijn achtervolgers! Het lijkt erop dat hij de zege gaat pakken.

16:55

Peters krijgt nu een minuut op Neilands, Chavez en Conti. De drie man werken duielijk niet goed samen. De groep daarachter gebeurd ook weinig. Er wordt wel geprobeerd te demarreren maar echt tempo maken voor elkaar willen de renners niet. Masnada slaat nu een gaatje. De groep is uiteeingeslagen!

5 KM

Nans Peters gaat voor alles of niets! De drie man achter hem komen maar niet dichterbij en werken op dit moment ook niet echt samen. Kan Peters het met de laatste beklimming ook nog voor elkaar krijgen? Het zal erom spannen! Nog 5 kilometer.

6 KM 

Neilands maakt ook de sprong naar Conti en Chavez. Kunnen de drie mannen bij Peters in de buurt komen of rijdt de AG2R renner solo naar de streep? Kunnen de achtervolgers nog reageren? Het peloton heeft ondertussen nog steeds een achterstand van 5"23".

16:48 

Conti wordt ingehaald maar gaat gelijk nog een keer. Het verschil met Peters loopt zo terug naar 55 seconden. Deze keer wordt er niet direct gereageerd door de achtervolgers. Ze kijken teveel naar elkaar. Ook Chavez is weg en gaat samen met Conti tempo maken!

16:45

Conti demarreert! De achtervolgers vallen stil en het verschil met Peters is opgelopen tot een minuut. Kan Conti het verschil dichtrijden? Jungels gaat in ieder geval proberen het gat dicht te rijden.

10 KM

Nog 10 kilometer te gaan en het lijkt alsof de achtervolging elkaar nog steeds niet heeft gevonden. Of gaan ze er vanuit dat ze in de laatste 5 kilometer genoeg verschil goed kunnen maken?

16:40 

Peters krijgt 45 seconden van de achtervolgende groep! Zou het genoeg zijn of kunnen de achtervolgers elkaar nog vinden en samen gaan werken? Ondertussen gaat Astana aan kop bij het peloton en wordt ook daar aardig tempo gemaakt. Het verschil is teruggelopen tot 5"15".

15 KM

Peters heeft een gat geslagen en er wordt voorlopig niet gereageerd in de groep achter hem. Het verschil is al opgelopen naar 25 seconden! Wie gaat het dicht rijden of trekt Peters het door tot de finish.

16:35

Wie is jouw favoriet voor de overwinning? Nu gaat Nans Peters weer in de aanval!

20 KM

Conti en Conci zijn weer bijgehaald, de kopgroep is weer bij elkaar. Met een voorsprong van 5"40" lijkt het toch wel zeker dat de winnaar van vandaag in de kopgroep zit. Hoelang zal het duren voordat de volgende aanval komt? Nog 20 kilometer!

16:25

Conti trekt keihard door en laat Conci achter zich. Het peloton volgt op 6 minuten achterstand van de leider.

25 KM

Conci en Conti demarreren, een groep van 4 man gaat in de achtervolging. Ze zijn nog maar net bij elkaar op de groep breekt alweer. Het zal een explosieve slotfase worden! Nog 25 kilometer.

16:20

Ondertussen is de voormalige kopgroep weer samen, de achtervolgende groep is ook aangesloten.

16:15

Bob Jungels rijd in zijn eentje het gat dicht naar de kopgroep, terwijl daar 10 man kopwerk verrichten. Een knappe prestatie! De achtervolgende groep is ook al dichtbij gekomen tot op 15 seconden. De renners zijn nu door de eerste tussensprint heen en naderen nu de slotklim.

16:05

Conci en Conti zijn aangehaakt bij de kopgroep. De achtervolgende groep werkt niet samen maar probeert vooral door te trappen naar de kopgroep om de slag niet te missen! Het verschil is 30 seconden.

16:00

Peters, Hamilton, Formolo, Brambilla, Masnada, De Gendt, Neilands en Bakelants zijn de kopgroep. Conci zit er vlak achter en kan waarschijnlijk nog aansluiten. De rest van de voormalige kopgroep zit op 40 seconden achterstand. Het verschil met het peloton is weer over de 6"30 heen.

45 KM

Masnada trekt door voor de bergpunten, De Gendt houdt zijn wiel. In het peloton is INEOS tempo aan het maken, samen met Bahrain en Movistar. Het verschil tussen de kopgroep en de achtervolgers is 40 seconden, het verschil met het peloton is teruggelopen tot 6"27".

15:55

Bakelants is ingehaald door De Gendt, die wordt gevolgd door vier andere renners.

15:53

Antunes kan het wiel van De Gendt niet houden, Neilands wel. De achtervolgende groep is uiteen. Er zijn een paar renners die aardig kunnen volgen. Het verschil met Bakelants is snel teruggelopen tot 15 seconden. Is dit het moment van Thomas de Gendt??

15:51

Antunes probeert de sprong te maken naar Bakelants, maar De Gendt rijdt het gat dicht en trekt gelijk door. Hij krijgt twee man in zijn wiel en slaat een gaatje met de achtervolgende groep. Het verschil is daardoor wel teruggebracht tot 43 seconden.

15:45

De huidige klim:

50 KM

Bakelants en de achtervolgende groep zijn nu begonnen aan de volgende beklimming, van de derde categorie. De voorsprong van Bakelants schommelt tussen de 55 seconden en iets meer dan een minuut. Ondertussen gaat hij al 20 kilometer alleen op kop en is er nog 50 kilometer te gaan!

15:35

Bahrain-Merida gaat nu op kop rijden in het peloton, het verschil is nu teveel voor Nibali. Samen met Movistar wordt er nu meer tempo gemaakt. Het verschil is nu 7"14" met Bakelants. Groep 2 heeft een achterstand van 56 seconden op Bakelants.

15:30
15:25

De aanval van Bakelants in cijfers. Bakelants en de kopgroep zijn over de top heen. Het verschil is 55 seconden. Kan de renner van Sunweb het verschil in stand houden of vergroten om zo met een voorsprong te beginnen aan de volgende beklimming?

15:20

De Gendt heeft tot nu toe flink moeten doortrappen.

15:15

De voorsprong van Bakelants blijft schommelen rond de 30 seconden. Nog even en de eerste renners passeren de top van de vierde categorie beklimming.

15:10

BAKELANTS! De renner van Sunweb gaat in de aanval en heeft nu al 30 seconden op de kopgroep. Met nog 70 kilometer te gaan lijkt het wel heel gedurfd, maar hij gaat er in ieder geval wel voor!!

15:00
14:45

Het is rustig op dit moment. Iets dat we de afgelopen etappes niet echt konden zeggen. Movistar zit op kop van het peloton, INEOS zit ook ver van voren. Zij zullen of voor de etappezege of voor de witte trui ook nog mee willen doen vandaag. Het verschil met de kopgroep is ondertussen opgelopen naar 6"30". Maar met de finish bergop, belooft het een spannende finale te worden!

14:30
14:25

Het is weer aan Movistar, Bahrain-Mehrida doet niet meer mee aan kop. Het peloton is verder weer zo goed als bij elkaar, de kopgroep heeft een voorsprong van meer dan 6 minuten.

14:15

Bahrain-Merida en Movistar rijden op kop in het peloton. Movistar wil de koers controleren vanwege de roze trui van Carapaz. Maar waarom zit Bahrain erbij? Zou Nibali dan toch iets van plan zijn vandaag? Of wil hij voor de etappezege gaan? Het verschil met de kopgroep is voor nu in ieder geval nog steeds boven de 5 minuten.

14:10

Het is nu dan echt iets rustiger geworden in de koers. Het verschil is nu zelfs opgelopen tot boven de 5 minuten!

14:00
 

De kopgroep van vandaag bestaat uit 17 man: De Gendt, Antunes, Peters, De La Parte, Kangert, Chavez, Masnada, Conci, Bouwman, Vendrame, Neilandts, Formolo, Maestri, Jungels, Hamilton, Brambilla, Bakelants en Conti. Kunnen de renners de rest van de etappe het peloton voor blijven?

13:55

Het verschil loopt nu snel op! Het is nu al 1"45" op het peloton. Ze krijgen nu wat voorsprong, al zullen ze het verschil niet te ver op laten lopen. Formolo zit in de kopgroep en de nummer 12 staat op 12 minuten van de roze trui.

13:45

Groep 2 is aangesloten bij de kopgroep. Zal het hier dan bij blijven? Voor het eerst vandaag is het verschil met het peloton boven de minuut. De kopgroep bestaat nu uit 17 man.

130 KM

Het verschil met de kopgroep is nu 55 seconden. De renners zijn nu bijna 50 kilometer onderweg met nog 130 kilometer te gaan en nog steeds is het niet zeker dat de ontsnapping stand houdt. Zowel de kopgroep als het peloton is nu bezig aan de afdaling. Nog steeds proberen er renners te ontsnappen, ook Bob Jungels probeert het weer!

13:35

De groep met onder andere Bob Jungels is weer ingerekend door het peloton. Het tempo blijft moordend! Houdt de kopgroep stand, komt er weer een demarrage of komt het geheel zometeen weer samen?

13:30

De kopgroep bestaat uit: De Gendt, Antunes, Peters, De La Parte, Kangert, Chavez, Masnada, Conci, Bouwman, Vendrame en Neilandts. Er zijn nog steeds renners die aan willen sluiten bij de kopgroep! Bob Jungels probeert nu de overstap te maken. En Arnaud Demare!! De man in de paarse trui wil punten sprokkelen, na de afdaling zijn er sprinterspunten te pakken.

13:25
13:22

De Gendt zit in een ontsnapping met een man of 8. Het verschil is rond de 20 seconden, het blijft onrustig in het peloton. Kan de groep wegblijven of komt het allemaal zo weer samen? Er blijven renners demarreren, niemand wil de ontsnapping missen!

13:20

De statistieken van Kangert laten zien dat het tempo tot nu toe hoog ligt.

 

De Giro d'Italia is nu live op Eurosport 1 en de Eurosport Player! Of volg ons liveblog om op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen van vandaag.

13:15

Na ruim 30 kilometer is er nog altijd geen kopgroep weg. Alles is weer samen. Het tempo ligt hoog! Iedereen wil mee in de ontsnapping.

13:05

Tijdens de eerste beklimming (geen categorie) is het peloton in twee groepen gesplitst. Alle grote namen zitten vooraan en de vluchters azen op hun kans. Het tempo ligt hoog in de eerste kilometers van de Giro!

12:55

De etappe van vandaag is 20 kilometer onderweg, maar er is nog geen ontsnapping gevormd. Nog enkele minuten en dan gaan we live op Eurosport!

12:40

Richard Carapaz mag de roze trui dragen op zijn verjaardag! Kan hij zichzelf een cadeau geven met een etappezege?

12:00

De top-3 van Bobbie en Sander! Wie is jouw favoriet voor de etappezege?

 

Welkom bij het liveblog van de 17e etappe van de Giro d'Italia! De etappe van vandaag brengt ons van Commezzadura naar Antholz. Vanaf 13:00 live te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player! En volg onze Twitter, Facebook, Instagram en de website voor interviews en meer! Kun je niet live kijken naar Eurosport? Volg dan het liveblog! Ook vandaag volgen we de etappe van begin tot eind. Kijk hier alvast het parcours van vandaag: