Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Jumbo-Visma begint met drie kopmannen aan eerste grote ronde van seizoen

Pim Verhoeven

Geupdate 26/04/2022 om 16:18 GMT+2

Jumbo-Visma gaat voor een gedeeld kopmanschap tijdens de Giro d'Italia. Tom Dumoulin, Tobias Foss en Sam Oomen mogen onderling en in de koers uitmaken wie de kansen heeft voor het klassement. Een drietal kopmannen doet denken aan de tactiek die Movistar jarenlang, en zonder sportief succes, heeft gebruikt. Wel leverde dat toen een fantastische serie op Netflix op. Succes voor de toeschouwer.

Tom Dumoulin durante la Volta a Catalunya 2022

Foto: Getty Images

Dumoulin keert weer terug naar de koers waar hij ooit het eindklassement won. In 2017 was de roze leiderstrui voor de Limburger na drie weken koers. Twee jaar later kwam hij toen lelijk ten val en dat was het begin van een lange ellendige periode voor Dumoulin.
Inmiddels staat de zilveren medaillewinaar van Tokyo 2020 er zowel fysiek als mentaal beter voor en is hij zich op dit moment in Tenerife aan het klaar maken voor de Giro.
picture

Volta Limburg Classic | Arnaud de Lie wint sprint uit kopgroep, Dumoulin zesde

Verwachtingen thuis laten

"Samen met Foss en Oomen is Dumoulin één van de kopmannen voor het klassement van ons team. Hij is nu samen met het team en de voorbereidingen gaan goed. Ik ben er van overtuigd dat hij goed is in de Giro", aldus Merijn Zeeman. Toch heeft de afgelopen periode wel zijn sporen achter gelaten.
Zeeman heeft het namelijk ook direct weer over de verwachtingen thuis te laten: "Het is altijd beter je verwachtingen thuis te laten. In Nederland verwacht iedereen grootste dingen van hem, maar dit is zijn eerste grote ronde sinds tijden waar hij weer voor het klassement gaat. Er zijn een aantal renners die hebben bewezen een grotere favoriet te zijn voor de eindzege. Bijvoorbeeld João Almeida."
picture

Wielrennen | “Nog tijd zat richting de Giro” - Jumbo-Visma niet bezorgd om Dumoulin

Drie weken lang

Ook is de duur van een grote ronde nog een vraagteken voor Dumoulin: "Het is ook onbekend hoe hij het gaat doen gedurende de drie weken, maar hij is een speciale en dat maakt het allemaal fantastisch om te aanschouwen."
Oomen was in 2018 onderdeel van het team dat Dumoulin naar de tweede plaats hielp en Foss eindigde vorig jaar in de toptien in Italië.

Underdogs

"We zijn de underdogs en dat betekent dat we ook een beetje moeten gokken. Ook moeten we kijken hoe het er voor staat na de eerste rustdag. Als één van de drie er heel good voor staat is de keuze makkelijk gemaakt, maar ze beginnen allemaal met de leidersrol."

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie