Dumoulin keert weer terug naar de koers waar hij ooit het eindklassement won. In 2017 was de roze leiderstrui voor de Limburger na drie weken koers. Twee jaar later kwam hij toen lelijk ten val en dat was het begin van een lange ellendige periode voor Dumoulin.
Inmiddels staat de zilveren medaillewinaar van Tokyo 2020 er zowel fysiek als mentaal beter voor en is hij zich op dit moment in Tenerife aan het klaar maken voor de Giro.

Volta Limburg Classic | Arnaud de Lie wint sprint uit kopgroep, Dumoulin zesde

Giro d'Italia
Giro d'Italia | Weinig verschuivingen in klassement, Bouwman terug in blauw - alle klassementen
10 UUR GELEDEN

Verwachtingen thuis laten

"Samen met Foss en Oomen is Dumoulin één van de kopmannen voor het klassement van ons team. Hij is nu samen met het team en de voorbereidingen gaan goed. Ik ben er van overtuigd dat hij goed is in de Giro", aldus Merijn Zeeman. Toch heeft de afgelopen periode wel zijn sporen achter gelaten.
Zeeman heeft het namelijk ook direct weer over de verwachtingen thuis te laten: "Het is altijd beter je verwachtingen thuis te laten. In Nederland verwacht iedereen grootste dingen van hem, maar dit is zijn eerste grote ronde sinds tijden waar hij weer voor het klassement gaat. Er zijn een aantal renners die hebben bewezen een grotere favoriet te zijn voor de eindzege. Bijvoorbeeld João Almeida."

Wielrennen | “Nog tijd zat richting de Giro” - Jumbo-Visma niet bezorgd om Dumoulin

Drie weken lang

Ook is de duur van een grote ronde nog een vraagteken voor Dumoulin: "Het is ook onbekend hoe hij het gaat doen gedurende de drie weken, maar hij is een speciale en dat maakt het allemaal fantastisch om te aanschouwen."
Oomen was in 2018 onderdeel van het team dat Dumoulin naar de tweede plaats hielp en Foss eindigde vorig jaar in de toptien in Italië.

Underdogs

"We zijn de underdogs en dat betekent dat we ook een beetje moeten gokken. Ook moeten we kijken hoe het er voor staat na de eerste rustdag. Als één van de drie er heel good voor staat is de keuze makkelijk gemaakt, maar ze beginnen allemaal met de leidersrol."

WAAR KIJK JE?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer rechtstreeks te volgen op televisie en internet. Mis niks van de 105e Giro en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Giro d'Italia
Giro d'Italia | Van der Poel over laatste week: "Ik hoop beter uit de Giro te komen"
10 UUR GELEDEN
Giro d'Italia
Giro d'Italia | Van der Poel over laatste week: "Ik hoop beter uit de Giro te komen"
10 UUR GELEDEN