Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Simon Yates wint verrassend tijdrit - Van der Poel houdt roze knap vast

Tobias Kappelle

Geupdate 07/05/2022 om 18:16 GMT+2

De tijdrit in de Giro d'Italia is zeer verrassend gewonnen door Simon Yates. De Brit was met name in het klimgedeelte zeer sterk en troefde al zijn concurrenten af. Mathieu van der Poel maakte zeer veel indruk door tweede te eindigen op slechts drie seconden van Yates. Hierdoor behoudt de Nederlander de roze leiderstrui. Tom Dumoulin maakte het podium compleet.

Giro d’Italia | Samenvatting van tijdrit in Boedapest met winst Yates en roze voor Van der Poel

Jos van Emden zette als eerste een serieuze tijd neer, maar lang kon hij niet van de eerste plaats genieten. Ploeggenoot Edoardo Affini dook flink onder zijn tijd, maar werd even later van de hot seat verdreven door Lennard Kämna. Thymen Arensman beet zich net stuk op deze tijd, maar even later werd hij toch geklopt door Italiaans kampioen tijdrijden Sobrero.
De Italiaan kwam binnen op het moment dat Dumoulin op het startpodium stond en dat was het startschot voor een reeks klassementsmannen. Dumoulin reed in Boedapest een goede tijdrit en zette als eerste een tijd onder de twaalf minuten neer. Daar kon de Nederlands kampioen echter maar kort van genieten, want enkele seconden na hem dook Simon Yates verrassend onder zijn tijd.
picture

Giro d'Italia : Het interview na etappe 2 met Tom Dumoulin

Sterke Van der Poel

Ondertussen verloren enkele klassementsmannen flink veel tijd. Onder andere Lopez, Martin, Buchmann en Ciccone werden op relatief grote achterstand gezet, terwijl Landa en Bardet voor hun doen een prima tijdrit reden. Een van de topfavorieten vooraf stelde Joao Almeida stelde licht teleur.
Vlak nadat de Portugees binnen was begon Van der Poel als laatste aan de tijdrit. Op een speciale roze Canyon vloog de Nederlander van het startpodium af. Wilco Kelderman en Bauke Mollema kwamen binnen in goede tijden, maar het was duidelijk dat alleen Van der Poel Yates nog van de eerste plek zou kunnen stoten, want ook Bilbao stelde teleur.
picture

Giro d’Italia | Binnenkomst Van der Poel die drie seconden toegeeft op dagwinnaar Yates

Oranje boven in toptien

Kelderman eindigde uiteindelijk op de zevende plek, drie plekken voor Arensman. Daardoor staan er maar liefst vier Nederlanders in de top-10 van deze etappe.
Bij het tussenpunt bleek dat Van der Poel goed onderweg was. Hij gaf slechts een seconde toe op Yates. Uiteindelijk werden dat drie seconden aan het einde van de rit. Toch zal Van der Poel zeer tevreden zijn met een tweede plek. Hij zal de leiderstrui waarschijnlijk mee mogen nemen de rustdag van maandag in.

Waar kijk je?

De Giro d’Italia is ook in 2022 van de eerste tot en met de laatste kilometer exclusief en live op Eurosport en discovery+. Dagelijks verzorgen Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon het commentaar bij de etappes. Elke dag volgt na de finish een Kop over kop-show. Mis dus niks van de 105e Giro d'Italia en stem je tv af op Eurosport of kies voor een geheel reclamevrije stream op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie