Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | “Dit is echt ongelooflijk” - Roglic kan amper geloven dat hij de roze trui verovert

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 27/05/2023 om 19:08 GMT+2

Onder luid gezang van de vele Sloveense fans heeft Primoz Roglic in het flashinterview een eerste reactie gegeven op het veroveren van de roze trui. De nieuwe koploper van de Giro d’Italia denkt dat de vele fans hem met de aanmoedigingen extra watts hebben veroverd, waardoor zelfs pech met de ketting hem niet deerde. Ondertussen vierde zoontje Lev zijn eigen feestje.

Giro d’Italia | “Dit is echt ongelooflijk” - Roglic kan amper geloven dat hij de roze trui verovert

"Het is echt geweldig", probeerde een zeldzaam spraakzame Roglic zijn gevoelens onder woorden te krijgen. "Aan het eind gaat het niet om de overwinning, maar vooral om het volk hier. En de energie die ze mij gaven. Het is ongelooflijk, dit zijn momenten om te koesteren."
Even leek het mis te gaan op weg naar Monte Lussari, toen de Sloveen van Jumbo-Visma zag dat zijn ketting eraf sloeg. "Dat hoort erbij", reageerde Rogla nuchter. "Ik startte mezelf gewoon opnieuw op en ging er vol voor. Natuurlijk wil je zoiets niet, maar zulke dingen gebeuren."
Of de Sloveense fans langs de kant - de klimtijdrit vond plaats dicht bij de grens met Slovenië - nog invloed hadden op zijn prestaties? "Ik had de benen, de fans langs de kant gaven me extra watts. Ik vloog en genoot tegelijkertijd."
"Nog één dag vol focus te gaan", reageerde Roglic op de vraag hoe het er morgen in de slotrit in en rond Rome aan toe zal gaan. "Het is namelijk een vrij technische lokale ronde. Het is niet klaar totdat het einde daar is, maar het ziet er goed uit." Voor Roglic wordt het zijn vierde winst in een grote ronde, na eerder al drie keer de Vuelta a España te hebben gewonnen.
picture

Giro d'Italia | Het moment dat Primoz Roglic de Giro leek te gaan verliezen door materiaalpech

WAAR KIJK JE?

De Giro d'Italia komt ten einde, maar niet voordat we nog één keer hebben gesprint in de Italiaanse hoofdstad. Volg de slotrit in en rond Rome live via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie