Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d’Italia | Hoole daags na valpartij - “Voelde in de finale wel dat ik overal pijn had”

Dave Kornuyt

Geupdate 08/05/2023 om 18:43 GMT+2

Daan Hoole was één van de renners die betrokken was bij de valpartij in de tweede etappe. De Nederlander kon een dag later gewoon starten en reed de etappe zonder problemen uit, ondanks een lastige finale.

Giro d’Italia | Hoole daags na valpartij: -“Voelde in de finale wel dat ik overal pijn had”

“Na gisteren was het wel even afwachten hoe ik me zou voelen vandaag”, begon Hoole het interview. “Maar op zich ging het normaal.”
“De start was natuurlijk heel rustig en vlak, dus dat viel wel mee”, zei de Nederlander op de vraag of de etappe voor hem een lijdensweg was. “Maar in de finale merkte ik wel dat ik over wat pijn had, ja.”
Waar heeft de renner het nog het meest last van na de valpartij? “Eigenlijk van mijn rug en mijn kuit. Met mijn been kwam ik natuurlijk op dat hek terecht, dus daar eigenlijk.”
picture

Giro d'Italia | De valpartij in de finale van etappe 2

Pedersen tweede
“Pedersen werd tweede he? Dat is jammer. Maar hij zat er gelukkig wel dichtbij en er komen gelukkig nog meer kansen, dus het komt wel goed.”
Wegens het herstel van zijn valpartij speelde Hoole geen rol in aspiraties van Pedersen. “Zeker vandaag had ik niet echt een taak. Ik probeerde de jongens nog af te zetten voor de klim. Morgen zal het lastig worden om rust te pakken, maar ga zo goed mogelijk proberen te herstellen.”
“De regen maakt het ook niet makkelijker, maar het komt wel goed denk ik.”
picture

Giro d’Italia | Samenvatting etappe 3 - Matthews sprint naar winst ten koste van Pedersen en Groves

WAAR KIJK JE?
Na een prachtig voorjaar met Van der Poel, Van Aert en Pogacar is het in de Giro d’Italia tijd voor Evenepoel vs Roglic. Geniet drie weken lang hoe de twee elkaar door heel Italië bekampen. De Giro kijk je iedere etappe van start tot finish op Eurosport. Wil je geen kilometer missen? Stream dan reclamevrij via de Eurosport app of discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie