Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | Giro d'Italia komt te vroeg voor Kelderman, Visma roept Bouwman op als vervanger

Menno Waebeke

Geupdate 10/04/2024 om 14:14 GMT+2

Wilco Kelderman gaat niet naar de Giro d'Italia. De Nederlander van Visma-Lease a Bike is niet op tijd hersteld van zijn valpartij in Parijs-Nice. Kelderman brak daarbij zijn sleutelbeen. Koen Bouwman was al mee op hoogtestage met de Giro-ploeg en is opgeroepen als vervanger.

Parijs-Nice | Kelderman komt met sleutelbeenbreuk vijf minuten na Evenepoel over de finish

In een bericht op sociale media geeft zijn ploeg een update over de situatie van Kelderman. "Hij is nog niet voldoende hersteld van zijn sleutelbeenbreuk. Aangezien het herstel langer duurt dan verwacht, heeft Wilco samen met het team besloten om niet aan de start te staan van de Giro."
"Koen Bouwman, die al met het team op hoogtestage was, gaat hem vervangen. We wensen Wilco een voorspoedig herstel." Vervanger Bouwman voelde zich eerder nog gepasseerd door zijn ploeg, nadat hij aanvankelijk niet geselecteerd was. De heuvelspecialist sloot toen zelfs niet uit een overstap te maken naar een andere ploeg.
picture

Giro d'Italia | Bouwman slaat dubbelslag met ritzege en bergtrui

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie