Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro d'Italia | Wout Poels wil hattrick compleet maken - “Ritzege in alle grote rondes"

Friso Moison

Gepubliceerd 13/11/2023 om 18:02 GMT+1

Na etappezeges in de Vuelta a España en de Tour de France wil Wout Poels ook een rit winnen in de Giro d’Italia. In de AD-podcast In Koers, die hij samen maakt met Dylan van Baarle, zei de 36-jarige renner van Bahrain-Victorious dat hij zijn zinnen heeft gezet op een dagzege tijdens de aankomende editie van de Ronde van Italië.

La Vuelta | Poels wint etappe 20 in lange sprint

Het zou mooi zijn als je in alle grote rondes een rit hebt gewonnen”, sprak Poels in de podcast. “Het is een persoonlijk doel om dat een keer te gaan proberen. Een deel van de Giro gaat over de route van de Strade Bianche, dus misschien moet ik die ook in mijn planning opnemen. Zou niet verkeerd zijn om er een keer overheen te hobbelen.”
In de voorlaatste rit van de voorbije Vuelta reed Poels voor het eerst écht naar een etappezege door de in een sprint de Belg Remco Evenepoel te verslaan. Nadat hij in de Tour twee maanden daarvoor ook al succesvol was geweest in een etappe, mist nu dus alleen de Giro nog. “Nu moet ik bijna wel naar de Giro. Om in alle drie een etappe te kunnen winnen”, zei hij na afloop van zijn etappewinst in de Vuelta.
picture

Tour de France | Eerste Nederlandse zege een feit - Poels verslaat Van Aert op flanken Mont Blanc

Giro-Tour combinatie

Poels wil zich na de Giro gaan richten op de Tour de France, die dit jaar niet eindigt op de Champs-Élysées, maar met een tijdrit in en rond Monaco (waar Poels en Van Baarle wonen) en Nice. Volgens Poels kan dit een mooie koers gaan opleveren. “Het kan een van de mooiste Tours ooit worden, maar het blijven wel de renners die de koers maken. Bovendien hangt het er natuurlijk wel van af hoe het klassement ervoor staat.”
In de podcast kwam Poels ook nog even terug op de geruchten dat hij misschien knecht zou worden van Remco Evenepoel bij Soudal-Quick Step, maar daar is volgens de renner niks van waar. “Ik ben niet door hen benaderd en heb ook nog een contract voor volgend jaar.”
picture

Tour de France | Droom Poels komt uit na duel met Van Aert - "Wout is geen pannenkoek”

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie