Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vuelta Femenina | "Ik vind het niet heel netjes" - Jip van den Bos over aanval Van Vleuten tijdens plaspauze Vollering

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 07/05/2023 om 13:00 GMT+2

Tijdens de zesde etappe van de Vuelta Femenina zette Annemiek van Vleuten met haar ploeg Movistar Team de boel op de kant, net op het moment dat leidster Demi Vollering met een aantal teamgenoten van Team SD Worx een plaspauze hield. In Kop Over Kop bespraken Sander Kleikers, Bobbie Traksel en Jip van den Bos nogmaals dit incident.

Vuelta Femenina | "Niet heel netjes" - Jip van den Bos over aanval Van Vleuten op Vollering

Presentator Sander Kleikers gooide nog eens het balletje op: mag je volle bak doorrijden als er een plaspauze is? "De UCI-reglementen zeggen niet dat het niet mag, het hoort meer bij de ongeschreven regels", zegt Bobbie Traksel. "Als jij je planning maakt en zegt: 'Daar ga ik aanvallen.' En er gebeurt dan wat, of iemand gaat plassen, moet je dan wachten? Ik zeg niet dat het netjes is, maar het is onderdeel van de sport."
Jip van den Bos vindt de actie van Van Vleuten niet geweldig. "Ze zei achteraf op Twitter dat ze hadden gepland het tempo op te voeren en dat Vollering toen ging plassen. Ze wilden waaiers opzetten en Demi ging daar plassen, dus was het eigenlijk eigen schuld. Ik vind het niet heel netjes", keurt Van den Bos de aanval af. "Maar: als je de planning maakt, je wil daar beginnen (met een aanval) en iemand kiest er dan zelf voor om te gaan plassen..."
Traksel ziet dit als een volgend incident in een reeks waarbij Team SD Worx en Van Vleuten centraal staan. "Vorig jaar hebben we tussen die twee ook al staaltjes gezien die niet even netjes zijn. Het gaat hier over de Vuelta, die Annemiek mogelijk hierdoor wint. Alhoewel, ik vond Vollering bergop een stuk beter dan Van Vleuten tot nog toe, dus wie weet wat er nog gebeurt."
picture

Tour de France Femmes | Plaspauze! Hoe werkt het als rensters moeten plassen in de koers?

Waar kijk je?

De slotrit voert naar Lagos de Covadonga en belooft razendspannend te worden. Mis niets van de Vuelta Femenina met Eurosport en discovery+!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie