Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Nice | Koninginnenrit ingekort wegens ondergesneeuwde slotklim

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 08/03/2024 om 00:10 GMT+1

Rit zeven in Parijs-Nice is flink ingekort en aangepast. Waar in eerste instantie gefinisht zou worden op de Auron rijden de renners nu een andere route en is de finishlijn te vinden op de Madone D’Utelle. Dit heeft te maken met het feit dat de Auron vol ligt met sneeuw en dus niet bereikbaar is.

Parijs-Nice | Olav Kooij wint etappe 5

De koninginnenrit van Parijs-Nice was oorspronkelijk 173 kilometer lang. Daar is nu nog 104 kilometer van over. Doordat er niet gefinisht kan worden op de Auron wegens sneeuwval is die berg en een de voorlaatste beklimming, Col Saint-Martin, uit het parcours gehaald.
Er is ervoor gekozen om de eerste 87 kilometer van de oorspronkelijke rit te behouden. Alleen wordt er vanaf dan gekozen voor een nieuwe slotklim. Vanaf Saint-Jean La Rivière gaan de renners richting de Madone D’Utelle. In de totaal 104 kilometer worden er alsnog 2000 hoogtemeters beklommen.
picture

Parijs-Nice | Arvid de Kleijn pakt eerste World Tour-zege met indrukwekkende sprint

Geen verrassing

De wijzigingen komen niet als verrassing aangezien deze week al beelden verschenen van een ondergesneeuwde Auron. De organisatie liet toen nog weten voorlopig geen aanpassingen te doen aan de slotklim. Daar zijn ze donderdagavond mede door de weersvoorspelling toch op teruggekomen.
De nieuwe slotklim is 15,7 kilometer lang en heeft een gemiddelde stijgingspercentage van 5,7%.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie