Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Roubaix | "Heel speciaal om zoiets te doen" - Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen twee jaar op rij op 1 en 2

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 07/04/2024 om 18:01 GMT+2

Alpecin-Deceuninck domineerde Parijs-Roubaix van begin tot eind. Vanaf de eerste strook van Troisvilles naar Inchy stond er geen maat op de ploeg van Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen. De winnaar van Milaan-Sanremo werd voor het tweede jaar op rij tweede achter zijn teamgenoot. "Het is fijn om zo'n supersterke kopman te hebben die het dan afmaakt."

Parijs-Roubaix | "Heel speciaal om zoiets te doen" - Van der Poel en Philipsen twee jaar op rij 1-2

Eurosport-reporter Laura Meseguer vroeg 'de Vlam van Ham' achteraf of dit allemaal het plan van de ploeg geweest was. "Natuurlijk maak je een plan als team, maar de koers moet dan ook een beetje in jouw handen vallen. We waren als team heel sterk en allemaal daar waar we moesten zitten."
"Iedereen was op zijn beste niveau", kreeg Alpecin-Deceuninck niet alleen van de winnaar maar ook Philipsen een schouderklopje. "Een echte teamprestatie en dan is het natuurlijk fijn om zo'n supersterke kopman te hebben die het dan afmaakt."
picture

Parijs-Roubaix | Mathieu van der Poel demonstreert opnieuw – pakt dubbel met solo van 60 kilometer

Trots op het team

Of het een eenvoudige koers was? "Nee, dat kun je Roubaix nooit noemen. Ik zat stikkapot aan het einde, net zoals iedereen." Alpecin werd de eerste ploeg in de wielergeschiedenis die de eerste 3 Monumenten van het jaar (Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix) won. "We hebben een geweldige voorjaarscampagne achter de rug. Om twee jaar op rij eerste en tweede te worden in Roubaix is ook nog eens heel speciaal."
"We kunnen heel erg trots zijn op wat we deze lente hebben gepresteerd", onderstreepte Philipsen ook het werk van Van der Poel bij zijn eigen zege in La Primavera. "We gaan hier zeker van genieten." Voor Van der Poel is het voorjaar nog niet voorbij, hij zal normaal gesproken nog zijn opwachting maken in de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.
picture

Milaan-Sanremo | Jasper Philipsen wint eerste Monument na prachtig teamwork van Mathieu van der Poel

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie