Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Roubaix | Oud-winnaar John Degenkolb tegen het asfalt bij verkenning

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 06/04/2024 om 09:46 GMT+2

Er lijkt inmiddels geen dag voorbij te gaan zonder valpartij in het wielrennen. Vrijdag was het bijvoorbeeld Landa die akelig ten val kwam in het Baskenland, maar ook bij de verkenning van Parijs-Roubaix ging het fout. John Degenkolb ging volgens zijn ploeg onderuit tijdens het verkennen. Toch staat de oud-winnaar zondag aan de start.

Parijs-Roubaix | Drama op Carrefour de l’Arbre - Valpartij Degenkolb en lekke band Van Aert

Het is alweer even geleden, maar John Degenkolb wist in 2015 Parijs-Roubaix te winnnen. De inmiddels 35-jarige Duitser van DSM-Firmenich Post NL behoort dan ook niet meer tot de topfavorieten voor de zege, maar is altijd een gevaarlijke outsider.
Maar of dat voor aanstaande zondag ook het geval gaat zijn, is nog maar de vraag. Degenkolb ging tijdens het verkennen van het parcours onderuit. Volgens zijn ploeg kan hij zondag wel gewoon starten in de Hel van het Noorden.

Parcours

Valpartijen zijn de laatste dagen en weken onderdeel van gesprek. De organisatie van Parijs-Roubaix wilde soortgelijke valpartijen als in de Ronde van het Baskenland en Dwars door Vlaanderen voorkomen door een chicane toe te voegen aan het parcours. Daarover was veel te doen aangezien veel renners het niet veiliger vinden.
Waar het vandaag droog zal zijn op het parcours van Parijs-Roubaix wordt er voor zondag nog wat regen verwacht. Het zou ervoor kunnen zorgen dat net als een week geleden in de Ronde van Vlaanderen de kasseien er spekglad bijliggen. Het zal ongetwijfeld voor hachelijke momenten zorgen, al is John Degenkolb al gewaarschuwd.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie