Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Roubaix | Weer tegenvaller Visma-Lease a Bike, Dylan van Baarle toch niet van start

Pim Verhoeven

Gepubliceerd 07/04/2024 om 10:59 GMT+2

Dylan van Baarle gaat toch niet van start in Parijs-Roubaix. De winnaar van 2022 moest dit voorjaar al meerdere klassiekers aan zich voorbij laten gaan vanwege ziekte, maar leek wel op tijd fit te zijn voor de Hel van het Noorden. Vlak voor de start werd echter duidelijk dat de Nederlander toch niet aan de start zal verschijnen.

Parijs-Roubaix | De chicane, het Bos van Wallers, Carrefour de l'Arbre - Check hier het parcours!

De Wet van Murphy blijft maar duren voor Team Visma | Lease a Bike. Met het uitvallen van de klassiekerkopman Wout van Aert in Dwars door Vlaanderen, De zieke Christophe Laporte in Milaan - Sanremo, de heftige val van Jonas Vingegaard in de Ronde van het Baskenland en de met ziekte sukkelende Dylan van Baarle.

Ziek

De ploeg van de geel-zwarte ploeg was al anders dan gepland voor Parijs-Roubaix, maar in de dagen voor de Hel van het Noorden leek het toch echt beter uit te zien voor de voormalige winnaar. Tot de ochtend van de koers, waarop de ploeg ineens een tweet de wereld in stuurt met het bericht dat Van Baarle toch niet van start zal gaan: "Dylan van Baarle voelt zich niet goed en zal niet aan de start verschijnen van Parijs-Roubaix". Een sober bericht voor wederom een flinke tegenvaller voor de ploeg die vorig jaar alle drie de grote rondes wist te winnen.

De ploeg

Met het wegvallen van Van Baarle zal nu toch echt vooral naar Laporte gekeken worden als absolute kopman. Naast de Fransman staan ook Edoardo Affini, Per Strand Hagenes, Julien Vermote, Tim van Dijke en Mick van Dijke op de startlijst.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie