Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Renewi Tour | Mike Teunissen boekt op zijn verjaardag mooie zege in Geraardsbergen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 25/08/2023 om 19:11 GMT+2

Mike Teunissen heeft zichzelf een groot plezier gedaan door te winnen op zijn 31ste verjaardag. Als het leven een feestje is, maar je wel zelf de slingers moet ophangen, deed Teunissen dat in de Renewi Tour op precies het juiste moment.

Renewi Tour | Mike Teunissen boekt op zijn verjaardag mooie zege in Geraardsbergen

De renner van Intermarché-Wanty-Gobert zag zijn kans schoon in de finale en was binnen de kortste keren weg. Een momentje van twijfel vlak voor de slotkilometer en Teunissen was gevlogen. Het was even op de tanden bijten in de laatste meters, maar hij hield stand en werd beloond voor zijn durf.
De meest uitdagende etappe in de Renewi Tour voerde het peloton naar een rondje in en om Geraardsbergen, met diverse bekende heuvels en kasseistroken. Het voorjaarswerk is iets wat Teunissen op een goede dag prima kan verteren. En inderdaad, hij had een goede dag.
picture

Renewi Tour | Negentienjarige tijdritmachine Joshua Tarling rijdt in Sluis iedereen op een hoop

Wellens nieuwe leider

Teunissen besloot aan te vallen vanuit de kopgroep en voordat hij het zelf wist, was hij gevlogen. Eerder had aanvaller Tim Wellens de pech dat er lucht uit zijn band ontsnapte, waardoor hij zijn aanval dankzij een leegloper zag stranden. De Belg zou uiteindelijk tweede worden en dankzij bonificatie de leiderstrui afpakken van Joshua Tarling.
De vierde etappe, zaterdag van Beringen naar Peer, lijkt op voorhand een kans voor de sprinters.
picture

Renewi Tour | Jasper Philipsen laat in de sprint zien dat er nog altijd geen maat op hem staat

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie