Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UAE Tour | Tim Merlier is Nederlanders de baas in Massasprint

Tobias Kappelle

Geupdate 22/02/2024 om 15:30 GMT+1

De vierde etappe van de UAE Tour is gewonnen door Tim Merlier. De Belg was na een vlakke etappe de snelste in de straten van Dubai. Merlier liet de Nederlanders Arvid de Kleijn en Olav Kooij achter zich door op het perfecte moment op kop te komen. Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen stelden opnieuw teleur.

UAE Tour | Tim Merlier wint etappe 4 in de sprint

Dat de vierde etappe een massasprint ging worden, stond vooraf al vast. Het parcours was vlak en dus kon klassementsleider Jay Vine rustig in het peloton de dag overleven.
Al ver voor de finish werden de eerste treintjes gevormd en met name Alpecin-Deceuninck zag er erg sterk uit voor sprinter Kaden Groves. De Nederlandse formatie leek echter te vroeg voorop te zitten met veel man, want in de beslissende fase was de Australiër nergens te bekennen.
Dylan Groenewegen werd naar voren gereden door Luka Mezgec en Visma | Lease a Bike deed verwoede pogingen om Olav Kooij vanuit het midden van het peloton naar voren te krijgen. Dit lukte echter moeizaam, waardoor Kooij het werk zelf op moest knappen.
Desondanks slaagde de Nederlander er toch in om voorin terecht te komen en als een van de eerste de sprint aan te gaan. Even leek het erop dat Kooij mee ging doen voor de overwinning, maar het was Tim Merlier die het perfecte moment koos en naar de overwinning snelde. Arvid de Kleijn ging mee in het spoor van Merlier en passeerde Kooij nog voor de tweede plaats.
Dylan Groenwegen en Fabio Jakobsen kenden opnieuw een teleurstellende sprint. Groenewegen werd zeventiende en Fabio Jakobsen moest genoegen nemen met een zesde plek.

Daguitslag

  • 1. Tim Merlier: 4:01:47
  • 2. Arvid de Kleijn: Zelfde tijd
  • Olav Kooij: Zelfde tijd
  • Stanislas Anialkowski: Zelfde tijd
  • Jakub Mareczko: Zelfde tijd

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie